Thursday, November 29, 2007

ustaz aku!

semlm pas abah aku balik surau (maghrib), aku dikejutkan dgn kedatangan ustaz mansor.. ustaz yg ajar aku ngaji quran ms zaman dok kat penjara pudu dulu! zaman sekolah rendah ler.. aduh! berdebar2 sggh coz abah ckp ustaz nk jmpa zura & zirah.. aku & adik aku ler tuh! ingt lagi dia ngn anak murid dia nie.. tp masa aku berdebar gak, malu pn ada.. maklum ler zaman nakal dulu kan.. terus call sham kat penang, bgitau dia, kan best kalau dia ada sama.. bole dia tgk gak muka budak nakal lg sorang!! tp dulu sham ngaji ngn ustaz omar, kitaorang ngaji dlm masjid yg sama, masjid kat penjara pudu tuh, tp ustaz lain2.. tak campur laki pompuan.. tp time balik bole ler jmpa kat belakang masjid.. heheheh..

akhirnya kul 9 lebih mcm tu ustaz aku dtg sggh umah, kejap jek, borak depan pintu umah coz dia nk balik dh.. bawak cucu kembar dia.. bestnyer tgk bebudak tuh.. anak anizan anak ustaz.. aku pn dah lupa rupa dia.. padahal dulu berkawan tuh.. dh berapa tahun tgglkan kenangan kitaorg kat sana tuh.. tp mmg best zaman dok kat pudu dulu.. main galah panjang tiap2 petang.. bola beracun (yg susun2 tin tu), bila tgk nk hujan jek, sibok lukis matahari ngn bata merah kat atas jalan! kononnyer nti tak jadi hujan la.. ntah sapa pnya idea.. bestttttttt..

ni sajek letak gmbr budak2 pudu dulu! hehehe.. skg dh sesama.. nk dpt baby dh pn sesama.. eeiii tak sangka.. (gatai)
cubaan pertama aku nk amik gmbr dia...
menyorok belakang kereta..
amik dari dlm keta! tp tak dpt amik gmbr tangan lg... nugget mc d yang aku makan tak abis..
dh hampir berjaya tp dia dpt elak lg!
akhirnya!! kabur skit coz cepat2 amik gmbr tuh! berjaya amik tangan dia yg berasap tuh! kelakar tul!
sekian, terima kasih!! ni gmbr bersama chef ramsey, kenduri kat sg petani last week.. br pas siap hidang meja pengantin..

3 comments:

CresceNet said...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

deidaa said...

Uih apa mende crescenet merepek tu?

Weh, ko xnak wat chat box ke?
leh la aku chatting2 kat blog ko ni.. ehehe!

Emy said...

sapa la yg dok mengarut kat blog aku nie...