Wednesday, October 29, 2008

Tiara Beach Resort - Part 2

bersambung dr Part 1.. actually Part 1 tu ada tertinggal la event makan seafood kt Umbai, Melaka.. jauhkan kami dinner mlm tu, dr PD terus ke Melaka.. terasa la sgt jauh.. mula2 nk makan kt area PD jek, tp terlajak ke Melaka.. tp masa balik rasa dekat pulak, ibu & arieana tertdo otw balik ke PD.. sorry la ayah.. ibu dh mcm ular kekenyangan & arieana dh kepenatan... lagipun aku tak pernah makan kt Umbai, ni la 1st time.. tp mmg best, makan kt gerai Ayahanda, murah dan sedap.. kasik promote skit.. malangnyer ibu tak bawak camera masa tuh,.. so kita tunggu la mummy marsya upload gmbr2 kt Umbai k..

mlm tu arieana tdo lena sgt, ibu terjaga kul 6 pagi, tgk arieana tdo meniarap.. wahhh 1st time ibu tgk anak ibu tido mcm tuh.. letih sgt tu, mandi & jalan2.. tp kul 7 arieana dh bangun, semua tido lagi, ayah pn sama.. last2 ibu bawak arieana lepak kt tepi pool.. takde org lg time tuh..

mlm masa dinner kt Umbai pakai bj nie la.. dh tido tak tukar bj pn coz tak nak kacau dia tido..

pas lepak2 kt tepi pool, ibu & arieana naik ke bilik, tgk ayah dh bangun & ready nk kuar bfast.. sambil2 tu ayah nk jmpa kawan lama dia.. kawan sekolah.. tgk la kakak marsya tuh.. tp kelakar tgk keletah kak marsya nie, time arieana merengek2 or nangis mesti dia akan ckp, jgn la nangis, kakak kan ada.. (tp ada pelat2 skit la..) tu kasik mummy yg translate.. style dia ckp tu mcm la dh besar sgt, mcm dh bole jaga adik.. tup tup kakak yg nangis kuat!

ni la dia (tatak kan ada...) ala pujuk2 arieana.. notti marsya.. marsya damia.. suka jek g bfast tinggalkan mummy dia..

tie mie, ambil la gambar saya banyak2..

ni gambar kt gerai makan tuh, specialnyer kt gerai ialah mee jawa.. mmmm ... aku tak makan mee jawa nie.. sham jek, sedap katanyer.. sedap kt PD la.. ni semua mmber dia belanja.. arieana dh kelaparan.. ibu orderkan di roti bakar.. + kongsi la ngn ibu..

yea ni bebudak yg dh lapar.. marsya & arieana.. yg bestnyer pakcik gerai ni leh ckp ngn aku, table utk baby chair ni mmg la nampak kotor tp bersih.. aku angguk jek.. mmg la coz dh lama, berkerak la jadiknyer..

ni la ayah yg happy jumpa kawan lama... kawan sekolah katanyer..

mmmmm... sedap la kot mee tu, aku takleh nk komen, tp nasi lemak tu aku leh komen, coz aku yg order.. nasi lemak yg tak sedap coz takde rasa nasi lemak.. sambal OK la.. kongsi makan ngn marsya..

jom la kita balik ibu.. leh mandi lagi...

bersambung la lagi esok... ibu nk pulang nie... pulang mari la pulang..

2 comments:

deidaa said...

Bila ko nak kasi rambut dak tecit tu panjang? :D

Pastu bleh aa bergaya bagai model yg cun.. hihi!

Emy said...

nti aku pakaikan rambut pelsu! jadik panjang cepat..