Wednesday, November 12, 2008

hutang tag dengan Ida

ni hutang berjaman nie! sorry ida, setelah aku baca blog speed, baru aku ingt.. ni dh kul 4, kalau siap cepat, n aku tak melalut aku post arini gak.. kalau tak esok je la sambung...

fakta @ auta??

FACT 1
zaman sekolah dulu pernah curik2 kuar coz nk g makan sate kajang! campak beg dr kelas masa tu kelas kt tingkat 3 kot.. turun tangga, amik beg, kuar pagar, jalan2 senang hati ngn member2. tak perlu ler aku bgtau sapa.. heheh.. sapa yg rs ms tu join aku sila angkat jari!

FACT 2
masa aku daftar kt uitm pahang dulu, aku tak bawak selai pn bj kurung ms tuh.. coz ms kt uitm sarawak bj adalah bebas.. mggu tu jgk aku balik KL n angkut bj2 kurung, tinggalkan bj2 kemeja ku kat umah.. hakikatnyer ms tu aku takleh terima sgt2!! nk g dewan makan pn kene pakai bj lengan panjang ngn kain hitam kalau taknak pakai bj kurung.. eeeiii bayangkan!

FACT 3
aku pernah sepak mc da masa dia histeria dulu.. (sorry mc da) aku buat kerana nk sedarkan ko!

FACT4
pernah tido ngn asam dlm mulut (tinggal biji la), terselit celah pipi & aku tak sedar bila dh siang.. ms tu bulan puasa.. bole tak?

FACT 5
aku pernah antar pantun kt KRU, masuk majalah URTV pastu KRU jawab, pnya la suka.. tayang kt member2 sekolah.. ala masa tu kan KRU glamer, meroyan la kejap.. skg ni biasa2 jek..

FACT 6
aku accident free.. semoga sentiasa dilindungi Allah swt

FACT 7
tak pernah minum seteguk air gas pn masa pregnant, wpn rasa nk sgt minum masa tuh! huhuhuh.. tp skg ni aku tak heran pulak ngn ngn air gas!

FACT 8
ni ms aku pregnant la.. nk tdo mlm selalu la arieana melompat dlm perut, brgerak sana sini, jadi tak selesa nk tdo, last2 aku ckp ngn dia, "baby, ibu nk sleep nie, baby sleep sekali k? ibu pok pok baby".. hambik ko skg, nk tdo mlm je kene pok pok dulu.. terus ayahnyer kata aku mengajar dia dr dlm perut lg.. salah ker??

FACT 9
aku suka masak, tp tak pandai masak.. bole la skit2 nk makan sendiri.. pastu tak sedar diri laksm tak tau masak tu satu hal, bila org komen terus rs sakit hati n tak patut.. patut ker aku mcm tuh? hahahahah

FACT 10
tak tau nape skg ni aku asyik shopping utk baby sajork.. kadang2 lupa utk diri sendiri & ayahnyer

FACT 11
eeeiii jari kaki aku sama jek ngn speed.. 2nd toe panjang.. adakah queen control?? eeeiii ko ni speed, ntah mana fakta ko baca nie.. pepandai jek.. (taknak terima hakikat la nie)

FACT 12
surat2 berlambak atas meja aku nie! satu pn aku tak tgk.. jahat tak??

FACT 13
aku tak gosok bj keje sham.. semua antr dobi.. dorongan dari dia jgk.. bj aku, aku gosok la, bj lelaki susah la.. tp bj keje jek.. bj jalan2 aku gosok la..

FACT 14
aku tak suka lipat kain, tp kene buat jgk!

FACT 15
sebenarnye byk lg nk tulis tp ida suruh buat 15 je kan? terus rs mcm tak sedar diri nk tulis byk2.. dh la berhutang lama tak bayar kan??

5 comments:

ratna said...

teringat lak time study kat uitm dulu. leceh sgt peraturan dia. tp saya malas nak pi dewan mkn. bukan sedap pun makanan dia. kotor lak tu dgn ulat provos.

Emy said...

nasi goreng kt gerai belakang blog B tu sodap!! meletopss!!

Y@ZeD@ said...

aku mmg tkkan maafkan ko nyah sb sepak aku...!

smpi ati.. masih terasa bekasnye hingga skrg..!

hiks... :)

deidaa said...

Fact 3 tu kan...
sbb mekda histeria la,
berjangkit kat aku plak histeria tu...
mekda ni mmg.. akakakaka!
Seb baik aku tak seteruk mekde.. huhu!

Emy said...

mc da, ala kawan2 takkan nk kisah kot.. sepak menyepak tu dh kira OK la!!

fida, ko pn terbabit kan? sian.. tp ko histeria ala2 malu kan? histeria dlm bilik jek!