Wednesday, December 3, 2008

Aksi arieana lepas mandi... (29 Nov)

bangun pagi, gosok gigi, cuci muka & mandi.. lal la lalalalla.. ibu tak reti nk sambung lagu rakyat nie.. hehehehhe.. sorry gambar tgh mandi takde, tak bole tayang.. 18sx.. si kecik ni suka mandi tp takot coz rs nyer dia takot tenggelam kot.. sama gayat mcm ibunyer.. hehehhe.. dulu masa baby maksud gue ms dia 3 bulan ke bawah la, ms takleh pusing sana sini lagi, senang jek aku nk pakai dia bj.. skg nie, sibok nk meniarap la, nk bangun la, tarik drypers dia la.. harus la masa tu aku jadik mak tiri dok bising sambil tangan sibok sapu bedak & minyak yuyi cap limau lt perut dia..
hip hip hooreeyyy.. dh mandi... ayah tolong lapkan badan saya yea.. tak sabar nk main nie!! mcm pandai sgt berdiri sendir, taknak ayah pegangkan dia..
susah sgt nk kenekan pampers, kene la kasik upah pegang patung tu, actually patung tu maksu pnya.. adik aku ler, anin.. ms dia zaman kecik2 dulu la, till now ada lagi.. mmg dia simpan.. byk2 patung2 pooh dia, dia minat pooh dulu, semua jenis pooh ada.. tp sekarang dh buang la kot.. kalau tak, dpt la arieana bear 2nd hand! tp areiana suka main patung PPG nie, siap ada skateboard lg sebenarnye..
tgk la ni berpusing2 nk pakaikan baju.. sibok nk main dulu..

yeah dh siap, lepaskan saya!! saya nk g main!! no pic pls!!
akhirnya dpt si kecik ni g main sana sini, mengesot sana sini.. ni belum dpt kaki lg, abis la ibu asyik buat aksi kejar mengejar jekk.. gmbr yg 1st tu, pak lang dia taruk bantal atas arieana, notti pak lang! cian arieana.. sajek dengki kt arieana yg tembam tu.. 2nd pic, sibok nk panjat atas Wan..
pusing2 satu rumah...
bila dh penat, ni la rupa arieana.. penat baru nk g kt ibu, kalau tak, dia dok pusing2, ibu panggil pn dia buat tak tau jek.. penat + lapar coz pas mandi td kan tak milk lg.. ni dh bunyi2 la nie, mintak simpati & mintak dukung!! tak larat ibu, pinggang dh sakit2 nie..
dpt susu diam la dia.. time ni dh ngntok sgt sebenarnyer.. pas susu la arieana tdo, dpt la ibu rehat2 skit..
tp ending nyer mcm ni gak.. pas susu ligat nk bgn & main lagik.. akhirnya ibu panggil ayah coz dgn ayah jek dia takot skit & senang tdo.. ibu ni mangsa buli arieana jek.. cian ibu..

the end..

Thx for coming...

4 comments:

pn_fateen07 said...

arieana...arieana... rasa cam nak picit2 je...eee...gerammm...

ratna said...

semangat gak arieana ni.. siap ler bila dah ada kaki nanti.. semua barang kena letak atas2.

Emy said...

arieana marah kalau picit2 dia fatin! nti dia tepok2 muka ko??

mmg semangat ratna, aku tak larat nk dukung jek, dia berdukung jek keje nyer..

yatispeed said...

geramnya kat arieana...mmuuaahhss!!