Thursday, January 22, 2009

borak kosong..

mggu ni happy skit, coz every morning antr dia, kalau tak senyum, dlm keta dia dh gelak2 tgk teacher dia menuju ke keta.. senang skit hati aku nk antr dia.. kalau tak, kadang2 dia nangis taknak ngn teacher.. susah hati betul aku nk g keje kalau mcm tuh..

this girl br bangun tdo, merangkak 1 bilik tggu ibu bersiap.. ibu kuar dr mandi elok je dia berdiri tepi tilam ibu, tak nangis pn.. dok main2 hp ibu.. time ni ayah dh g keje.. ayah kuar umah dlm kul 6.45pagi, kami kuar umah dlm kul 7.15pagi.. sempat la ibu sampai office b4 8.00am, kalau tak sesak kt pintu masuk uitm la..

rindunyer kt sweet girl ibu nie.. tak sabar nk balik & amik dia kt school.. selalunyer time aku amik dia, sometimes dia tido, ada ms tu dia tgh mainan ngn teacher, tgk kakak mengaji.. aku bg salam jek, terus buat2 nangis sambil merangkak.. mcm la sedih sgt.. padahal kalau intai dia tu, elok jek..
sajek nk update progress arieana dh nk masuk 11 bulan nie.. this 24th Jan..

- merangkak still angkat sebelah kaki (kadang2), nape ntah.. tp rasanyer laju skit..
- dh tumbuh sebatang gigi! cute sgt.. baru naik skit, kadang2 bila suap dia biskut, merasa la aku kene gigit ngn dia.. tak tau pasni kalau byk lg gigi tumbuh, semua org dia nk gigit..
- dh sibok nk berdiri sendiri, bila dh duduk, buat aksi merangkak pastu terus nk bangun tp tak bole..
- suka tendang bola.. ayah belikan dia ball, bukan main guna tangan tp sibok nk sepak bola.. tgk abg2 kt school main ball kot..
- makan pn dh makin byk, semua benda dia nk makan.. tak kira la, nampak org makan dia mesti nk jgk..
- suka makan coklat choki-choki.. (ni pengaruh adik aku lerrr)
- tdo suka peluk2, ibu pn suka, bole buat dia mcm teddy bear, peluk sesama kalau nk tdo..
- itu sajork takat ni yg ingt...



as usual hobby ayah skg nie, amik gambar..
daun betik pn jadik la!

errmmm kt office nie akak2 ni tgh kecoh makan limau.. CNY pnya pasal.. ramai laks supplier ubat dtg antr.. makan limau je la hari nie.. mcm2 jenis..


4 comments:

yatispeed said...

arieana nampak cam dah besaarrr dah sangat..nampak dah cerdik si kecik ni. dulu masa syira gi nursery pun sama jer simptom dia ngan arieana. bila kita intai..cool jer dia. tapi bila nampak kita, dan2 tu dia melalak..chehh!drama sungguh!tapi skang ni pagi2 aku kena perang ngan dia dulu baru leh gi kerja. nak sangat ikut.

siti said...

ariena 11 bulan baru je sebatang gigi...nadyn 10 bulan dh 6 btg gigi emy...ha3...tp still x pandai merangkak....asyik nk dukung jekk...haihhhhh...

Emy said...

tu la ct, arieana lambat tumbuh gigi! ala dh ada 1 gigi pn eksen gak, nk gigit jari org jek!
bestnyer nadyn dh 6 batang gigi, tak merangkak ker? dia tggl 1 step kot, dh berjalan ker? arieana tgh sibok nk berdiri, tgh merangkak tiba2 nk berdiri!

siti said...

itulah emy..aku pun terkejut sampai 6 btg gigi...dia kalo dh duduk lepas tu mcm nk merangkak tp boleh tukar position meniarap pulak...mayb la dia tingal 1 step tp berjln blom pandai lagi...mulut je pot pet pot pet...he3...