Wednesday, January 14, 2009

Pulang Broadband & Dinner @ TGI Friday's, Sunway

ni cerita semlm.. 13 jan 2009 (Selasa)

pas balik keje semlm, terus siap2kan diri aku & arieana.. nk pegi sunway pyramid.. tujuan utama g MAXIS.. & dinner.. tu jek.. mmg ler semlm berjalan ikut tujuan asal.. errrmm baik kan? lgpun dh kenyang & penat.. ingt nk balik tdo sajork..

kuar umah dlm kul 6, g sunway pyramid, nasib jalan tak jam sgt, sampai terus g MAXIS.. agenda kami kt sana ialah utk memulangkan semula broadband yg dilanggan! bohsan betul la simcard broadband tu, asyik tak dpt detect.. malas nk layan! dh 2 kali tukar simcard.. akhirnya bye bye Maxis broadband! skg ni nk cari alternatif lain laks.. ada suggestion x nk guna line internet yg mcm mana..
ni masa kt Maxis Centre, Sunway Pyramid.. nasib la masa menunggu kejap jek, kalau tak mmg bohsan.. ada sorang chinese tu dh mengamok coz dia dh tggu lama.. aku pn heran, pesal ada yg cepat ada yg lambat.. kaunter bukak 3 sajork.. utk mengelakkan arieana bohsan tggu lama, aku bawak arieana pusing2 tgk cartoon.. terjerit2 dia tgk HOTLINK nyer iklan.. suka la sgt..

pas settle psl broadband tu, kitaroang g dinner laks, actually aku nk makan kt subway. nk makan sandwich! sedappppnyerr.. tp dh nampak TGIF depan mata, terus masuk je la.. malas nk pusing2.. sebelum tuan puteri mengamok kan?

ni dia tuan puteri tgh sebok melukis.. macam la pandai sgt! eksen lak tuh! dpt jek crayon & kertas terus nk tulis ntah apa2.. seronok pulak ibu tgk! ni kalau dh pandai colouring nti takde la kacau ibu & ayah dinner.. dpt belon TGIF tulis 'kids eat free everyday'.. bole bawak selalu ni nti! anak jek makan free!

mcm budak standard 1 tak?? habis dicontengnyer kertas tuh.. sila perhatikan potongan rambut arieana itew.. sgt pendek kan? huhuhuhu.. aritu potong rambut depan jek, terpendek la pulaks.. kene ada tocang sebagai hiasan, kalau tak, ada gak yg rupa temenggung jugah!! (sila selak buku sejarah k??)

tggu tak lama.. kejap jek dh dpt apa yg di order.. aku amik watermelon juice, ayah ice lemon tea.. minuman yg halal! lalallalalal.. atas adalah appetizer kami.. ntah apa namanyer, chicken wing w/o bones, lebih kurang cenggitu la..

main course ayah! chicken jgk.. tp kan salad tu tak tau namanyer, rs mcm kangkung pastu mcm ada rs mint skit.. errrkkk.. sorry ek ayah.. actually aku tak suka, rs mcm kambing laks semlm, mkn daun!
ni utk ibu & arieana - beef burger yg portion sgt besar.. arieana makan fries & roti sajork.. sedap, ayah tolong habiskan...

ni desert kami, ice cream & cookies.. cookies tu sgt sedap makan ngn eskem itew, tp kalau makan dia jek tak sedap sgt.. rs melekat kt celah2 gigi!

arieana yg mmg suka makan eskem.. dpt la dia rs 2 3 sudu! sebelum dia mengganas nk turun dr baby chair tuh..
settle makan, kitaorg masuk Jusco jap.. nk tukar lampin! buat susu utk arieana.. yg bestnyer, si kecik ni dh tau kalau kita bawak masuk tempat mainan! merengek2 jek selagi tak dpt pegang apa2 mainan! ibu hampir2 terpedaya nk belikan dia mainan yg blocks tuh! nasib ada ayah merangkap menteri kewangan ada kt situ.. hehehehe.. pusing2 kejap, arieana dh tertdo.. letih la tuh.. terus la balik, nk pusing mana lg pn tak tau.. iskh baiknyer.. nk jimat2 skg nie, next month aku nk buat bday utk arieana..

actually aku baru bukak fotopages.. lg suka update kt sini.. dari fotopages..

p/s : kepada silent reader yg JAHAT.. baca sajek ek.. la la la la.. (aku tau sapa ko!)


15 comments:

andeliana said...

wahh..ade silent readers yg jahat ke?

Emy said...

ada.. ni ditujukan kepada org tertentu.. hehehe...

andeliana said...

bile nk jumpe arie ni..geramm...klu jmpe nk cubit2

IxoRa said...

Wah, itu yg malasnya...ada yg berniat jahat. Aku pun kekadang ada gak kena bahang2 silent readers yg jahat....kang bila semangat aku hilang, itu yg malas nak update....

Apa nak buat, kita kena kuat semangat...go emy, go arieana....!

Y@ZeD@ said...

ko nihh sume mende la ko ada ekk.. blog ler, fb ler,fp ler..! rajin bebenor.. aku yg ada blog ngn fs pun dh maleh nk concentrate!! hahahaaaaa

eh kasik arieana kt sni nk lempang2 pipi comel dia tuhh..! geram aku..
rambut dpn dia cam abu bakar elah lerr bukan temenggung jugah.. hahaha.. :)

sapa gak silent reader JAHAT itu.. kagum aku ko dpt detect ekk..?

chaiyok2.....

Emy said...

korang2, sajek aku kasik notis utk org kg tuh! kot2 ada silent reader yg tak dijemput.. tp mmg ada pn.. aku tau sapa org tuh, sajek jek nk kasik tau yg aku tau kewujudan dia!

nana, ko tau tak, mc da asyik melempang arieana jek, tu pipi jadik kembong!

kuang kuan gkuang...

yezzaaa said...

Aper silent reader tuh dah buat kat ko??..huhuhu..akupun penah gak terkena..mmg sakittt..kalau aku tau sapa ..mmg dah lamer kena 'flying kick' aku!!..(Elehh..mcm ler terer???)..huhuhu..

Emy said...

tak tau la sapa tp tau la sapa!!

yezzaaa said...

xleh nak access blog anne lak..huhuhu..(Security mcm tahap makam kerajaan langit!)..uhhh..

Emy said...

accept invitation anne kt email.. tak tau la dia email KD tnbr ke yahoo ker? kene cek. pastu klik link yg suruh accept tuh..

yatispeed said...

bebs..sapa gak silent reader jahat tuh? susah2 ko block jer reader ko nih..kasi invite sudahhhh...

Emy said...

tu ler psl, aku rs nk buat gitew jgk.. jgn ada yg sebok! hahhaha

yezzaaa19 said...

yeye..dah leh access..tq2

Emy said...

temporary sajork.. gimik katanyer!!

siti said...

emy...suka la tengok gambar c arie yg last tu...mcm suciiiiii jek...ha3...