Wednesday, March 11, 2009

main layang-layang...

salam semua,

semlm pas blik dr keje, amik ayah kt umah & terus amik arieana kt school pulak.. dr jauh dh nampak dia berdukung jek ngn teacher jiha dia.. ibu tgk gelak jek, ayah tgk naik hangin! maknanya arieana dia taknak kene tinggal, asyik berdukung jek kt school.. dr jauh kami intai dia.. dia buat muka donno jek, bila teacher dia angkut beg budak lain, coz budak tu nk balik... dia tetap kt pinggang teacher.. rsnyr kalau teacher dia dudukkan dia, confirm melalak..

bila tanya jiha, arieana ok tak hari ni, jiha kata tak bole kene tinggal.. haiyoohhh.. nape mcm tu syg, teruk la teacher nk g kencing pn tak dpt kalau mcm tuh..

errrmm blik umah, tgk angin pn kuat, ayah terus kata nk main layang-layang.. skg ni musim main layang-layang kot, kt area umah aku berderet jual layang-layang.. mmg nk beli tp tak pernah tanya harga pn, ms g OU last week, masuk toy r us, beli layang-layang kt situ.. motif?? tp rasanyer sama jek harga mcm kt tepi jalan cuma kecik skit.. layang-layang burung hantu kami ni besar skit..
besar kan? ni takde la tinggi sgt coz tali tak panjang.. 1st time ayah naikkan layang-layang tau! ibu pn tak tau main, tp bila dh naik terus suker.. arieana pn suka tgk bird besar sgt!
cewaaahhh ayah!

arieana pn nk pegang jgk.. sebok jek..

ibu yg excited.. arieana kalau nk pegang, dia nk pegang sorang.. buatnyer terlepas layang-layang tuh mcm mn?

hah ni takde kene mengena ngn layang-layang, gambar ni aku amik guna hp ms blik keje aritu, sbbnyer mcm pelik tgk ambulance nie.. sgt burok.. patut ker ambulance mcm ni? bunyi enjin jgn cakap la, keta aku tutup semua tingkap pn leh dgr la.. ni ambulance jabatan apa ntah, tak sempat tgk tp aku rs elok tukar la.. yg penting bukan office aku nyer or mana2 hospital.. tp jabatan mana tak tau..

6 comments:

ratna said...

emy..kalau dia terlepaskan layang tu tak per lagi..kalau dia pun sama terlayang dgn layang2 tu lagi haru. hik hik..gurau jer..

Emy said...

aku rs tak daya layang2 tu nk bawak dia terbang!

yatispeed said...

comel arie main layang2..
by the way...cam baru terlepas dari hutan jer ambulans tu..tak pun dari zaman jepun punya ambulans. patient nanti elok jer naik..terus pengsan dengan bunyinya yang hazabbb ittew...

Emy said...

thx speedy..

ko jahat, cian ambulance tuh! aku jmpa kt highway before nk ke usj.. tu ambulans perhilitan kot.. tp entah la aku tak sempat tgk..

IxoRa said...

hahahha...ambulans lama tu tp kelakar kan....

arieana main layang2 ? tak sesuai...main la barbie ke apa ke...hahahahha. Sebenarnya jeles sbb tak dpt main layang2... :P

Emy said...

ambulans jeep..

nana, ni outdoor so main ler layang2.. best, meh la join.. bukan jauh pn ngn ko, dokat jek.. jenjarom!