Monday, April 27, 2009

akhirnya.. ke midvalley jua!!

semlm, ahad.. jalan2 ke midvalley & the gardens! best.. mcm biasa org ramai.. kami jalan jek.. misi utama ibu nk shopping seluar.. maklum la peha mcm peha ayam, susah skit n cari seluar... kami sampai dlm kul 3 lebih, parking kt 6b Zon U the gardens.. complete kan?? pusing2 satu gardens tanpa arah tujuan.. semua kedai masuk.. arieana dh ngntok..

budak ni mengamok coz ngntok tp taknak tdo.. dlm kereta pn taknak tdo.. dia ni skg payah sgt nk tdo, sbbnya byk sgt main! makan pn dh kurang.. risau gak kalau badan tu susut, kalau mood ok, byk la dia makan nasi.. kalau tak, jgn harap la.. 2 3 suap pastu dh geleng2 kepala.. kt school teacher kata kalau meehun soup dia byk makan.. sejak itu ibu rajin buat sup.. kt stroller dia bergayut mcm2, beg ibu, beg camera ayah, beg dia lg, elephant bucuk dia, buku dia, kipas dia yg dh koyak tuh! nasib baik bole lg berfungsi.. tak sempat nk simpan utk adik! iskh! adik??

dh penat pusing gardens, kami masuk midvalley... aku rs MV lg ramai org dr kt gardens.. sesak, nk jalan pn kene elak2.. lepak jap kt BR makan eskem..

comot sgt coz sebok nk makan sendiri, kalau tak bagi mulut dia bising.. geram tul! abis la terkene skit bj ibu.. tak dpt la ibu nk maintain anggun bergaya..

hambek ko! makan 2 sudu sekali!
pas lepak kt BR, pusing2 MV.. shopping seluar ibu...

dh bohsan kt MV kitaorang masuk gardens balik, sini lebih tenang... tp dh takde sale sgt, tgk2 barang je la.. nk beli pn takde kepentingan lg, cuma nk cari frame gambar jek, tak jmpa2.. pnya la besar tmpt tuh! bole tak jmpa.. takpe g sacc tghari nie..

our photoghaper petang tu, setiap gerak geri di rakam!

akhirnya arieana tertdo! happy giler ibu ngn ayah.. dpt jalan2 dgn tenang.. kalau tidak dia nk turun stroller jek.. pastu dia jalan2 sana sini, tak larat nk kejar..

menjamu selera kt Food Garden.. byk gak pilihan makanan.. ibu terpaksa la order fish meehoun soup.. tp mmg sedap bangat!! rs mcm kucing jap coz makan soup rs ikan! hehehe.. tp kerana arieana ibu makan jgk..

ayah pnya ais apa ntah.. ayah makan char keuh tiow yg lazat!! ada telur goreng lg kt atasnya.. mmg sedap.. jeles i!

budak ni makan dgn banyak sekali! suker sgt.. ibu sggup tak makan kalau dia makan.. bukan senang nk dia selera mcm nie..

pas dh kenyang, dia berjoget sana sini.. semua gambar blur.. pastu semua org dia nk tegur, bila org usik terus lari peluk kaki ibu!

konon nk buat peace tp tak jadi.. gambar pulak blur.. tp suka tgk muka dia, mcm notti girl.. rambut depan dia tu pn ibu baru potong, dh cecah mata.. nampak comot.. tp ibu potong ok skit dh ayah kan??

peaceeee.. tp 1 jari jek yg naik! eeeiiissss....

bergambar kt entrance Food Garden..

dia cuba nk berkawan ngn anak cina tu tp bila dh dekat jek, anak cina tu lari.. apsal dia takot ngn anak aku!

A for Arieana Azrul Hisham

sekian saje kisah jalan2 kami.. dh penat nie, dok cangkung jap..

ibu, wait for me!!!

9 comments:

IxoR@ said...

habis satu garden tu ko pusing ?

aku lum sampai lg situ, cam tak meriah plak!

Emy said...

g la sekali, biasa jek aku rs.. aku pn 1st time gak..

yatispeed said...

sama2 la kita merayap di hujung minggu..puas rasanya kalu dapat merayap..hahaha..

Emy said...

ko g mana ms aku order ikan keli tuh??

ratna said...

emy.. ligat gak anak ko ni. kalau anak ko tak nak mkn, bg mkn vitamin dr appeton yg menambah selera makan tu. dulu anak aku mkn tu.. ko tgk ler bdn dia cam ner skrg ni.

Emy said...

dia bukan tak makan ratna, tp mkn nasi skit.. byk makan benda lain.. biskut, mee, meehoon, roti semua tu makan.. appeton tu leh bg ke umur setahun??

mama insyirah + harraz said...

ok laa tuh kuat makan benda2 lain emy... at least dia makan gaks.. sama cam syira aku.. nasik kureng.. tapi ko bagi laa segala mee.. mmg dia sental.. dia leh abiskan sepinggan spaghetti bolognese (btul ke aku eja tuh) kat Big Food. sungguh aku tidak percaya ketika itu.. emy ko bg lysine kat anak ko.. itu tuk tambah selera.. bentuk star.. itu mmg aku spare kat umah.. tapi dah abis stock dah.. hehehe

deidaa said...

Oihhhh, aku pon xpenah smpai The Garden lg tahuuuuu?
Padahal midvalley & The Gardens tu 10min je dr opeh aku :))


Peha besar mcm ayam?
Ayam belanda ke hape? ekekke!

delyana said...

owh budak ni selalu bikin saye geram woooo

klu jumpe nk cubit2

leh x?