Monday, June 8, 2009

kejutan hari isnin!!

pagi td office aku ni dikejutkan dgn seorang yg disyaki H1N1.. seorang perempuan dengarnya! adoi haiii.. mengapa engkau ke sini, dengan sepantas kilat pasukan paramedik membawa seseorang itu ke hospital sg. buloh utk mendptkan pengesahan! malangnya pengesahan tu bukannya dpt hari nie, aku sungguh tak sabar!!


oleh kerana 2 org sekawan ini yg telah menghantar yang disyaki itu ke hospital, maka mereka pulang dengan bungkusan baju yg dipakai pagi td! mereka diarahkan mandi (ambulan pn mandi jgk!) sebelum pulang ke tempat kami ini! di atas adalah dress code setelah mereka diwajibkan mandi di hospital sg. buloh! oh org yang disyaki, diharap engkau selamat dan negatif H1N1.. jika +ve susah la kami kene kuarantin! hheheh... tp sister suka jek nk kene kuarantin, dpt dok kt umah katanya!!!

5 comments:

yatispeed said...

aiyoo..bukan kuarantin kat rumah..kuarantin kat office la sister woi..ko ingat orang nak kasi lagi balik rumah kalau disyaki dijangkiti h1n1??

gee ryder said...

bahayanye...tul ke tu emy?
yg org tu lak bejangkit dr mane?
baru blk dr mexico ke?

anam said...

thanks to the buddies..that fellow came back from L.A but got transit flight 2/3 times and olreadi a week hanging out there...pray for -ve result...-ve is better in this case

ratna said...

siapakah mereka ini.. ?

Emy said...

alhamdulillah org yang disyaki itu -ve H1N1.. selamat la kami disini..
ratna, mereka ini adalah staff kt office aku nie.. aku keje kt klinik la..