Wednesday, November 4, 2009

Main-main ngn baby @ barney

barney ni mmg arie panggil baby tp dia sebut baapi.. ni teman main2.. kalau nk tdo haruslah bertemankan patung elephant dia yg digelar sebagai ipin... nk sebut elephant tak reti dia sebut jek ipin..
baapi pun nk pakai spec jgk kan? pasni kakak bole amikkan gambar...

ok ready baapi.. kakak amik gambar ni.. smaalll (smile).. amik dari belakang jek bole masuk gambar ayah sekali...

meh kakak betulkan spec baapi...

amik gambar dekat skit.. maklum la org ada hp kan, asyik nk amik gambar je la.. pasni ayah kene belikan camera laks utk kakak.. bole amik gambar adik pasni.. jgn dihempuk adik ngn camera sudah..
auuummm... baapi gigit tangan kakak... !!!! cakit tau..

skg ni arieana ada mcm2 keletah, perangai.. kadang2 tu balik sekolah jek dia mengamuk tak tentu arah dok baling2 barang mainan.. tunjuk protes kah? maklum la kt school sopan santun, coz ada boyfren!! apa ek nama budak tu, semlm dia terkantoi ngn budak amirul tu dok berdua2an.. biasa la ibu suka mengintai ikut celah2 sliding door school tuh.. tgk abg2 kakak2 semua tgh belajar solat, yg kecik2 ni bertenet2 berdua2.. kelakar tgk diaroang mcm tuh, jgn sampai ke besar sudah...

then balik school mesti nk bukak peti es, pastu pilih2 la apa yg dia nk, kadang2 makan cadbury, kadang minum yogurt ibu, ada kala tu makan calcium, mcm2 la..

dh abis geledah peti es mesti nk susu.. skg ni dh jarang bawak dia kuar main beskal.. bawak keluar bukan dia nk main ngn budak2 sebaya, dia buat dek jek.. eksen sggh..

then lg satu cerita kelakar, arieana sudah pandai menari!! semlm ibu tgk dato ct kt chanel 180, dia pun join jgk.. siap turun dari sofa n menari2 lagi... berpusing2.. anak ibu dh besar skg nie..

cerita adik dlm perut... errmm adik ni baik agaknya.. diam jek, takde pun kerenah cuma awal2 preggie dulu jek la aku mengalami muntah2 yg agak kritikal ttp di waktu petang sahaja.. skg ni dh OK, cuma kadang2 rs sengal kt perut.. cek up still kt klinik zuraidah puchong.. belum g klinik kesihatan kerajaan.. errmm klinik kt puchong mana ek? eeeiii malas nk mencari.. pastu rs mcm jauh jek, takpe ke kalau aku takde buku merah tuh? nti nk bersalin mesti hospital mintak pnya..

arieana ketika 4 bulan... nti adik ada rupa mcm ni tak? kalau girl la.. dpt girl pun best.. bole pakai gaun!!

aku nk main games jap ni time lunch nie...

7 comments:

comey_lote said...

dpt girl boleh pakai gaun, pastuh boleh pakai baju kak arie yg lain tuh..tak belanja besar sgt...betul tak?

Y@ZeD@ said...

kakak arie ikut jejak ibu kahh suke bertenet?? muahahahhahaa

Emy said...

ida > baju2 arie yg gaun2 ada la 3 4 helai yg bole di pakai lagi n dh simpan, yg lain2 tu aku bg dia pakai sampai lunyai.. apapun kene jgk nti belikan utk adik.. cian adik..

mc da > eh eh eh.. sapa yg suka bertenet, ko ke aku di taman astakona???

yatispeed said...

emy..buku merah kena ada beb. aku baru ni bersalin takde buku merah, berkokok2 nurse kat spital tu. dr takde mende..dia lak lelebey. siap marah aku napa gi cek kat private, tapi datang spital kerajaan. eh..sukati aku la..
mcda: sapa yang tenet peluk tiang awis? hehehe...

Yezzaaa19 said...

Mcm ku kenal jer taman astakona & tiang awis tuh!..hahahahaha

Emy said...

KD > kalau dh x-jengka tu harus la tau taman astakona ngn awis qarni itew!!! kan tempat2 kenangan tu..

eRa said...

anak lelaki le plaksss...bolehke arah2 mcm tuh..heheheheh