Thursday, December 31, 2009

aku pn nk kecoh gak!!

tgk dlm blog kak pah n speedy dh happy2 psl kenaikan gred PA2 di jabatan kerajaan ni buat aku pn nk join sekaki.. errrmmm actually perkara ni aku dh dgr dr zaman aku kt tnb dulu.. PA sana pn sibok nk naik gred jgk, kononnya taknak sama gred ngn clerk..

then hari ni dpt berita gembira coz pekeliling berkenaan dgn kenaikan gred ini telah ada!! yg mana b4 ni kami dlm skim pembantu tadbir (kesetiausahaan) akhirnya telah bertukar kepada skim perkhidmatan pembantu setiausaha pejabat/setiausaha pejabat.. PUAS HATI DIK NON??!! sila baca pekeliling bil 14 tahun 2009 sebanyak 58 ms tu yea adik2.. kasik faham skit..

so tahniah to all PA yg mempunyai diploma sains kesetiausahaan dan diploma pengurusan dan teknologi pejabat terutama lulusan UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA... pekelililing ni juga mengambil kira lulusan daripada politeknik.. (hanya utk course DSS sahaja)...

mcm ni ke PA or secretary or security??

ni PA zaman dulu, pakai typewriter sajorkkkk.... well what to do.. dh zaman dulu takde PC!

PA zaman skg dok main tepon jek?? betul ker? hahahhaha....

ni dia PA yg sebok melayan anak tgh makan... off duty la katakan!! cuti harus bawak anak berjalan2 kan?

ni dia anak PA yg baru naik gred tu...
coz anaknya mmg sgt lapar bila time cuti! voley?? dan suka jgk dibawa berjalan2...
feeling sgt kan dpt makan spagetti, mmg faveret dia pun.. kalau kami dtg umah jamu spagetti pn bole, kami tak kisah...

6 comments:

afayufu said...

ayu suka!!!!

Emy said...

semua org pn suka!!!

gee ryder said...

wah tahniah emy!
leh open table gini hahaha

yatispeed said...

worait la gitu..silakan berjalan ke rumah aunty speed..leh geng ngan kak syira makan spaghetti nanti..

yatispeed said...

cepat2 la taklimat opsyen ittew..mak tak sabar dah nih..

Emy said...

skg ni tgh ada rombakan kabinet la speed, sabar.. ntah bila dpt sign opsyen tuh!