Thursday, April 29, 2010

diari harian ibu

sibok kah ibu?? dengan 2 org princess ini?

tp kakak lg sebok, nampak adik pakai puting, dia pn laju jek cari puting dia.. tak malu..

sajek nk kongsi apa aktiviti harian aku selama berpantang nie, seorang diri pulak tuh.. bila tgk mcm byk free time, tp kadang2 tak sempat nk tdo/rehat pun.. cian kan?

6.00 am - kebiasaannya bangun dari tdo (kadang2 awal lg coz adleen tak tdo2 lg)
- melayan adleen (kalau terjaga).. tukar pampers arie & adleen.. buatkan susu arie

7.00 am - siap2 nk antar arie g school, ayah dh siap2 angkat dia masuk dlm keta..

7.20 am - sampai umah, kemas apa yg patut.. kalau adleen x tdo, layan dia jek berjam2
- sementara tu aku layan astro prima citer, ibu ampunkan aku...

8.00 am - mandi dan bertungku (kadang2 buat kadang2 x sempat) alasannya adleen
- breakfast

8.30 am - facebook/blog/email/paper online/tgk tv (tu psl aku letih.. hehehheh)

10.00 am - mandikan adleen.. n layan dia lagi..

11.00 am - masak utk lunch (for me & hb)

12.00 pm - smbg facebook/blog/email (ms ni mak dh dtg umah)
- rehat2 tgk tv

3.00 pm - sham balik dari sekolah.. siapkan makan kalau dia nk makan, kalau tak kami tdo!

5.00 pm - sham amik arie dari sekolah... bermula la kekecohan!

6.00 pm - mandikan adleen & aku pun mandi & bertungku..

8.00 pm - dinner & rehat & tdo.. coz mlm kadang2 harus berjaga..

itu sajek secara amnya diari hidupku setiap2 hari.. hari yg lain tp aktiviti yg sama.. lebih kurang la mcm tuh..


2 comments:

siti said...

sebok jk ko emy yekk..he3..kira jadi suri rumah sepenuh masa la utk 2 bln he3...

Y@ZeD@ said...

amik psword blog aku tolong update voleyy??