Wednesday, July 21, 2010

I MC Pizza

special tak nama pizza nie?? home made tau!!.. oleh chef azrul hisham.. bila tanya apa nama nk bagi pizza nie, I MC Pizza.. kiranya pizza ni dibuat sempena dia MC hari nie.. hahahah.. sorry sayang..

alkisahnya, kan arie tgh chicken pox ni.. mak aku ada pulak pantang larangnya.. tak bole menggoreng.. alasan ke atas pantang larang ini ialah kononnya minyak menggoreng tu yg meletop2 tu nti bintik2 kt badan arie pn akan meletop2 dan rasa sakit.. tu jek.. so dh 2 hari ler aku tak menggoreng.. alasan nk malas masak tu takde la coz byk lagi masakan yg tak perlu kita menggoreng kan?

semlm aku dh masak sup tulang.. then hari ni tak tau nk masak apa, ayahanda tersayang ni pn berusaha masakkan pizza sbb bini dia ni teringin pulak bila tgk chef wan makan pizza kt tv9 td..

operasi pizza dimulakan dengan apa yang ada jek kt dlm peti es itew...

roti di susun canatik2 dlm bekas caserole yea puan-puan.. letakkan minced meat bersama spagetti sauce yang telah dimasak.. rata-ratakan di atas roti tersebut yea puan-puan..

then susun la hotdog berlapis2 ikut suka hati, nk banyak ke sikit ke..

crab stick pn ada.. ni jek la kami letakkan dan seterusnya cheese dengan kadar yang banyak yea.. dlm gambar takde.. taburkan cheese di atas doh pizza anda.. masakkan dlm microwave...

tadaaaaaaaaaaaa.. dh masak.. kira jd la, tak la sama mcm pizza canadian kt entry bawah ni, tp ada la rasa pizza.. mcm kita beli kt jusco tu kan.. so ni la lunch kami yg simple..

thanks ayah....

5 comments:

IxoR@ said...

wahhh... guna roti biasa pun jadi ye...

simple je... sonang eh!!!

nak mencuba la... tp microwave biasa2 tu tak berapa nak jadi la...

Emy said...

microwave aku ni siap yg bole masak ikan!! hehehe

gee ryder said...

apsal sosej ko nmpk cam kaler purple jer hehe..

yatispeed said...

aku ingatkan sosej tu keladi tadi..apa kes keladi masuk dalam recipe pizza? hehehe..bila dah masak tu nampak sangat sedap..aku lapar la weeeiii...

Emy said...

sosej ayam la nyehhhh!! mgkn dlm gambar n guna hp mahal aku tu sosej bertukar wajah... hehehhe...