Wednesday, April 6, 2011

kakak memang banyak membantu ibu..

"kakak nk tolong ibu boleh tak?".. ni ayat biasa dengar la kt umah.. ayat2 yg mencengkam jiwa..

semlm dengan rasa was-wasnya ajak arieana join packing goodies utk birthday adik 7 April nie.. tp ms packing tu tak bagitau la ni utk bday adik, just bagitau dia utk kawan2 kt school.. nanti kakak minta teacher bagi kawan2 satu.. arie pn OK la, dia pn list kan la kawan2 dia kt school..

seronok tgk dia menolong sementara mulut pok pek pok pek.. risau jek adik terbangun, mmg ssh la ibu nk buat keje..

ingt tolong2 free ke? harus la cukai kan..
dia akan makan sumi jek, gula2 lain dia tak kacau pn, sbb mmg dia tak makan.. ok la kan..

isi dlm cawan ikea tu (nk gak bagitau) cloud 9, gula2, coklat MILO, dan mentos.. gula2 tu tambahan jek, tu pun yang arieana kutip masa main kutip gula2 aritu.. kira jimat la kan, ibu simpan tak bagi dia makan..

arieana kata, nanti nk bagi mirul 1, diya 1, dira 1, balqis 1.. tu je la nama kawan2 yg selalu disebut2.. lg satu kawan dia wawa.. tp rasanye wawa ni dh tak dtg school..

kerana terlalu sibok penanggah kecil ni buat keje, dia cek satu2 cawan tu kalo takde gula2 mentos tu.. kira untung la sapa dpt cawan yg atas sekali tu, coz isinya lebih dan sgt lebih!

tak sabar nk bagi kt teacher Arieana & Adleena esok sempena birthday Adleen yang pertama.. dulu masa arieana ibu buatkan party kt rumah, tp kali ni Adleen ibu tak buat sbb nk tggu masuk rumah baru.. nanti ibu buat kan 3 in 1, birthday Adleen, Kenduri Aqiqah and house warming.. senang sekali keje.. insyallah.. kat school pun takde cake nk tiup2, coz adik pn tak tau apa2.. nti kakak laks yg over!

dan esok sempena bday adik, harus la ibu ajak (paksa) ayah gi celebrate kt secret sambil tiup2 kek utk adik..

p/s ayah : ingt tau, dulu kakak 1st birthday kita g hoyeh2 kt secret..

8 comments:

~fatin~ said...

mana datang idea cawan Ikea tu?? bagus lah..

Emy said...

idea datang ms berjalan2 ke ikea.. hahahahah.. sebenarnya bole buat lg cantik, tp masa dh suntuk.. bole hias2..

yatispeed said...

princess arie, boleh bagi queen yatispeed satu tak? sangat menyelerakan pulak tengok sume gula-gula dikala berpuasa ini..hehehe..happy birthday adleena!!!nanti besar jangan nakal2yer..kepochi takper..noti jangan..

Emy said...

amboi queen terus! taknak kalahhhhh!!

gee ryder said...

rajinnya kakak!!
boleh harap la dia...bagus buat menantu ni kekeke...

cpt masuk umah baru aku nak datang hehe

yatispeed said...

gee: ko nak tgk rumah baru ke nak tengok anak dara orang? hahahaha..

Yezzaaa19 said...

emy...kd tetap sukakan kakak!..rajin arie...

Emy said...

speed : ok jek, gee nk datang tgk umah sambil2 tgk anak2 dara aku..

KD : terima kasih auntie KD..