Monday, February 4, 2008

shopping sakan!!

mmg la shopping sakan! tp bukan aku yg sakan.. minah sorang ni yg sakan.. anyway TQ mie coz belikan anak aku car seat.. aku ingt nk beli pas abis pantang nti tp dh ko beria nk belikan.. mak terima jek u ols.. mudah2an rezeki ko bertambah murah.. (anak aku pn aminkan jgk!)

actually plan nk g shopping ni tak dirancang pn.. dh last minutes br confirm.. tu pn dh mlm.. aku kuar ngn mimi ari sabtu, jumaat mlm br sibok kitaorg sms nk kuar.. lgpn aku takde g memana, sham pn bg kuar, kitaorang ON je la.. aku bawak anin, coz dia cuti sem skg nie..

akhirnya kami g sogo.. memula nk g sunway pyramid, tp dgr sogo ada sale.. yg bestnyer kitaorang smpi sogo tepat kul 10.00.09 am!! elok parking jek, nk masuk pintu sogo tu terbukak!! naik escolator semua staff sogo dh berdiri tegak mcm pasukan FRU! bg salam, good morning, selamat pagi.. tak pernah kan mcm tu, selalunyer smpi shopping complex dh tengahari!!

1st department yg kitaorg g of coz la tempat baby... terus cari car seat.. situ mmg byk la choice, pilih2 dgn bantuan staff kt situ, dia rekomenkan yg nie coz leh guna from 2 months to 4 years! mimi pn OK, aku tak kisah coz dia yg nk belikan.. dlm RM270 ++ jgk la.. kalau beli carrier mcm rugi plak, pakai kejap jek dr lahir smpi lebih kurang umur setahun.. itu pn kalu muat lagi..

yeahhhh.. mimi dh decide nk hadiahkan yg color oren tuh.. TQ auntie mie...

ni posing ms g powder room, melepak pas penat shopping coz pas antr car seat tu kat kereta mimie cari handbag laks.. sogo mmg tgh sale, syok ler minah ni shopping... anin masa ni tgh cari suar n baju dia.. aku mmg dh tak larat nk menemannya.. time bayar jek kitaorang g kat anin.. untung pompuan tuh!! pilih2 pastu bayar org lain...

mimie w new guess handbag... oooooiii.. ko byk anak rambut la!! hehehehehhe

pas penat2 kt dlm sogo, kitaorang menapak g pertama complex coz mimie nk survey PDA & cari hp utk dia la.. PDA tu utk hubby dia.. tak byk kedai kitaorang pusing2 tgk 2 kedai jek pastu decide nk beli kat situ.. cina 2 pn baik layan kitaorang.. terus la mcm confirm kt situ..

dalam keta masa nk balik.. anin kt belakang tu mcm ler suka sgt coz dpt shopping jgk!!

mimie ngn HP N81 dia.. canggih ler sgt.. nk balik umah pn sibok tgk peta dlm tuh.. cehhhh... semoga berjaya guna HP tuh... jaga bebaik.. mahal tu!! RM1600 ++...

DaisypathNext Anniversary Ticker

Lilypie Expecting a baby Ticker

1 comment:

deidaa said...

Huwa... aku dah lama tak shopping..
dah tak ingt bile sale2 nih.. isk!