Wednesday, November 26, 2008

Arieana 9 bulan

salam semua...

hari nk cerita apa ek? takde citer yg best sgt pun, cuma mlm tadi kuar g puchong jaya serbu bank2 yg ada kt situ, apa lagi bayar hutang2 yg ada la.. semlm kan dh gaji, settle la hutang keta & motor dulu.. bz giler semlm area tuh, dh malam pn sama jek ngn siang.. mula2 g CIMB, pastu g Ambank last sekali g Citibank!

mlm tu kami dinner kt MangoChili restoran kt dlm Giant Bandar Kinrara.. sebenarnya nk makan sushi king lagi, nk bawak adik aku ler anin mkn situ, confident jek sham kata ada kt Giant, last2 takde.. mkn je la kt MangoChili tuh, ok la menu, byk makanan siam jek, tp takde sedap sgt.. ntah nape terus g situ.. kalau tau terus jek g tesco puchong.. confirm ada sushi kt situ.. takpe la dik, next time ler kita kuar lg..

tp ms makan tu tak amik gmbr pn, coz aku sibok nk makan n sebok melayan arieana yg tak bole tgk org makan.. dia kalau bawak g kedai makan, baru jek dpt air terus dia dok bising.. mamam.. mamam... mamam.. sekali aku bagik teh ais kang baru tau! heheheh.. skg ni nk kuar kene bawak stok makanan dia jgk, tp dia tahu tau, aku kasik dia biskut farley dia.. nk gak dia makan makanan ayah & ibu dia.. kadang2 tu aku kasik rasa jek, baru dia diam.. mcm kerenah ada anak ni kan..

ni gambar semlm amik guna hp ayah jek, coz hp ibu mmg sentiasa low bat, maklum la hp murah.. hhuhuhuhu... shopping barang umah skit, beli buah2 utk arieana makan.. wahh kadang2 tu terskip jgk nk kasik dia fruits.. dia suka makan orange.. bj pn color orange! tp arieana suka yellow!
ni la akibat kuar ngn maksu yg sebok, ada ke paksa arieana pakai tanduk rusa tuh! ingt apa santa claus is coming to town kah?? kakakkaka... tgk la muka kene paksa tuh..

rsnyer minggu ni kami dok 3 beranak jek kt umah, opah, atok & adik balik kg.. tak dapat bayangkan pagi2 kene kunci pintu & gate b4 g keje, dgn arieana lagi.. selalunyer atok ada kt umah..

perkembangan Arieana bila dh 9 bulan nie : (ni yg terlatest la, tak termasuk bulan2 sebelum nie)

* dh pandai minum pakai straw skit2..
* suka tiup2. tak tau mana dpt skill nie, tiba2 jek aku rs muka aku kene tiup ngn dia.. kecik jek mulut dia tiup.. tu aku rs latih tubi nk tiup cake bday nti kot
* dh mula angkat badan & terus berdiri.. sibok nk bangun jek..
* tak duduk diam dlm keta, suka main volume radio.. kejap kuat kejap slow.. ayah marah!
* skill meniarap dia makin baik, dh laju melunjur.. tapi aku rs dia skip merangkak la, coz dia skg sibok nk berjalan.. tak dpt aku tgk dia merangkak kot..
* suka bye bye org.. kalau suka pn bye bye jgk.. tp malas nk tepuk amai2.. kadang2 jek..
* makin montel & ibu dh sakit pinggang dokong dia..

itu jek kot yg aku ingt setakat nie.. da daaaa...

4 comments:

pn_fateen07 said...

eeee..... bila lah dapat jumpa arieana ni.. agak2 nye dia ok tak klu 1st time jumpa org yg dia tak pernah jumpa.. k.emy dh xduk kat kajang ke?

Emy said...

mak ni dh lama tak dok kajang, sejak mak preggie lagik.. jauh tu nk stay kajang g keje kt shah alam kan?? weekend jek balik kajang, umah MIL.. kajang perdana..

ko nk jmpa arieana ker? leh gak.. nti2 ler, skg pn susah nk jmpa kawan2 lama..masing2 hal masing2.. arieana tgk org gak, klau ada kasih sayang tu dia ok la, kalau takde kasih sayang yg dia taknak.. hahahahha

yatispeed said...

aku ni penuh dengan kasih sayang la? amiiinn..tu yang arieana suka jerk ngan aku kan? heheheh...miss you arieana..syira pun rindu arieana..semalam sibuk tanya mana baby ana...ayunya nama anak ko..ana yang syira panggil..hahaha!

Emy said...

ya betul la tuh.. arieana ok jek ngn ko..

wah2.. ada gelaran baru ek, ana? mcm gadis melayu terakhir.. tp teacher dia panggil arie..

ibu & ayah jek panggil nama penuh