Thursday, November 27, 2008

dinner @ Penang Village, Alamanda

mlm td dinner kt penang village, tiba2 rs nk makan kt situ.. dh takde idea nk makan mana, ingtkan nk makan kt umah jek, tp disebabkan ptg semlm blik keje, amik arieana @ school, siap2 & kuar g hospital putrajaya.. mummy anne dh kene tahan wad, tak sabar nk tggu newborn baby.. cian kt mummy, sorang2 jek kt wad.. aku msk wad tu tgk semua pakai pink, confirm la semua tu ibu2 yg dh melahirkan @ menunggu masa jek.. waaa teringat lak ms aku kt hospital serdang dulu.. lambat lg la aku nk pakai bj pink2 tu.. hehehehhe..

mula2 aku kasik cadangan nk g bangi makan2, tp hujan lebat pas kami kuar dr hospital tu, baik masuk alamanda jek, nti arieana kene hujan.. susah la pulak.. dh masuk alamanda pulak tak tau nk makan apa..arieana tido sebenarnyer, dia dh ngntok sgt2.. tp bila masuk restoran tu dia terjaga.. penat la aku nk mengawal dia.. tgk sana tgk sini, pegang itu pegang ini.. mcm2 la.. bagi dia soother br dia tak masukkan semua barang dlm mulut, mlm tu ibu & ayah makan dgn tak tenang coz arieana mmg tak leh tgk makanan atas meja, ayah kene makan dulu, tp tetap nk cilok ibunyer makan! huhuhu.. arieana ibu kasik prawn & buah orange yg ibu tapau dr umah.. harus bawak makanan, bip jek lupa bawak, abis comot & harus tukar bj!

mamat2 bangla, myanmar ntah aku tak tau yg keje kt penang village tu tak abis2 la dok usik2 arieana, minat kah?? tak senang aku nk makan tau.. berdiri jek kt tepi tu.. syoohhhh syoooohhh..

kt bawah ni aku selitkan gmbr ida, speed, aku & mc da, ms 1st time jmpa ida & seme.. sejak bertahun lamanyer.. ni gmbr dr hp aku.. dok belek2 td.. gmbr yg 1st ni nampak sgt mc da tgh kecoh kan? hehehehhe

gambar yg kedua ni baru la semua dh ready nk bergambar.. apa2pun semua ni kenangan terindah..

mlm ni ibu plan nk masak utk dinner.. wahhhhh.. cubaan berani mati kan?? (coz aku mmg tak pandai masak) harus la juri professionalnyer ayah & arieana as juri awam..

ada sotong & ayam kt frigde, rsnyer nk masak sotong.. sayur ada kobis, kacang buncis, sawi.. rasanyer nk masak kacang buncis.. mmmm any idea utk resepi??

5 comments:

IxoRa said...

Boleh msk sotong kicap or sambal.

Sayur tu...ko wat sayur campur ke...

eiiii, aku lapar la emy !

Emy said...

nk masak sambal la, sayur tu aku masak kacang buncis w tempe ke.. wahhhh verangan u ols..

thx nana, bg idea..

comey_lote said...

teringat plak masa makan kat penang village ngan korg arituh...tp tak sempat dok lama kan...tak sempat nak merasa makan baskin robbins yg dibelanja...hahaha

yatispeed said...

mekda tengah menjoyah..hehehe..yang kedua baru ok..masa ni arieana baik lagi, tak melilau2 lagi tengok orang. heheh..masing2 bawak binatang peliharaan. arieana bawak lion tak tahan tu..syira bawak dinosaur. heheheh!ganas la anak2 kita, emy..
best kan hang out time tu? takyah ramai2..kita2 ajer kan best. kalu ida lepak lama sikit leh rasa every flavor of baskin robbins. chehh..kemain.
emy,
ko masak dah ke belum?
ko masak sambal sotong la..tak pun sotong goreng tepung, goreng cili padi..sumer boleh. segala sayuran ko buat sup sayur cili padi pun sedap gak, tak pun sayur lemak. ceh..kemain aku suggest..aku pun tatau buat..hahaha!!!

Emy said...

ida : seme aritu ada hal, kalau tak dh lepak baskin robbins! bukan senang cikgu nk belanja kita.. takpe, next time kalau ada balik sini, bagitau nti bole arrange lepak steamboat!

speed : ceahhhhh.. ko speed, kemain ek bg mcm2 resepi! tp semlm aku berjaya masak utk dinner.. sotong masak merah (tp pedas u ols), kacang buncis grg ngn tempe & suun + carrot.. telur dadar.. licin la makan! tak amik gmbr pn coz ingt nk makan jek.. arieana as usual makan bubur masak ngn ikan bilis & carrot