Monday, December 1, 2008

tiba2 laks aku fening!!

pagi td dpt call dari nursery uitm.. errmm.. ms dpt call tu aku dh agak dh.. ni mesti psl school arieana nie.. caller tu ckp arieana bole masuk nursery uitm tu start January 2009, pnya lama giler, dr aku pregnant 4 ke 5 bulan aku dh booking.. pas bersalin pn aku ada call tau, kata masih penuh.. susah hati jgk la masa tuh.. coz fikirkan mana nk letak arieana time aku keje, masa tu sham kt sarawak lg.. terpaksa aku lalui semua tu sorang2.. nasib baik la jiran aku tu nak jaga.. lg pn dia mmg jaga budak, sorang jek dlm umur 2 tahun.. pagi2 aku jalan kaki skit la g hujung umah antr arieana, then bila akak tu bersalin bulan 6, dh aku laks rs serba salah nk letak arieana kt mana.. errrmm.. ms dia bersalin tu aku siap amik cuti lg nk jaga arieana.. tak tau nk letak mana, tp ms ni nasib baik sham ada.. so bole fikir sama2 mcm mn arieana nie, akhirnya aku rs baik letak arieana kt nursery area rumah tu, mmg byk tp tak tau mana yg OK..

ms tu nursery uitm still takde kekosongan, aku g la pusat jagaan angkasa kecil kt SP tu, borak2 n tanya psl penjagaan kt situ, tgk2 dlm rumah tu, rs mcm puas hati & taknak terlalu cerewet aku confirm arieana dok sana.. tp ms tu aku siap pesan kt teacher arieana, harap bersabar ngn arieana coz dia tak biasa tdo kt tilam, mmg tido buaian,.. nasib baik la arieana pandai bawak diri, teacher dia kata dia OK jek.. mmg susah nk tdo, tp lama2 nak taknak kene jgk tdo coz dh ngantok..

skg ni arieana dh selesa kt situ, kawan2 pn dh ramai.. semua kenal arieana coz time nk balik jek semua bye bye arieana.. arieana pn gedik2 la bye bye semua kawan2.. teacher pn sanggup layan dia.. layan kerenah dia yg tak bole ditinggalkan sorang2.. errmm lagipun teacher dia takot nk tinggalkan dia, teacher dia ckp takot dgr arieana menjerit & nangis, takdenyer slow terus jerit kuat2.. teacher dia takot org keliling dgr & taknak antr anak g nursery tu.. voley mcm tu?

dan skg ni nursery uitm call, errmmm tak tau la.. rsnyer arieana dh selesa kt school dia skg, takut tukar nti dia tak biasa.. aku rs kalau kt uitm ni aku kene kuar awal sgt, coz kn antr arieana dulu, kalau kt rumah tu aku selalu kuar antr arieana kul 7 lebih & sampai off dlm kul 7.45 pagi.. & apa2 hal atok ada kt rumah.. tak tau la.. balik ni bincang ngn ayah arieana, mana tau kecik2 nk dok kt uitm besar leh sambung belajar kt uitm nie!! hehehe.. insyallah..

next story...

hip hip hooreeyyy.. satu perangai ibu arieana ni pantang la nampak benda2 alah mainan nie, harus la nk kasik arieana naik!! tp terpikir gak la kan, tgh dia tak tau apa bendanyer tu bole la, esok2 dh tau, menjerit2 mintak naik.. harus la aku yg gerun! pastu dh kasik main taknak lak turun, kene lak tambah duit.. kalau mcm tu kene mintak ayah belikan satu letak kt umah!! heheheh..

tgk la budak kecik nie, relax jek bawak aeroplane! mcm expert jek kan? dh dpt lesen ke dik non?? nti jgn lupa bawak la ibu & ayah pusing2 satu dunia...

video

tima kasih.. dtg la blog kami lagi..

4 comments:

comey_lote said...

aku igt ko fening sbb arieanna nak dpt adik!!!suspender betul!!

Y@ZeD@ said...

eh si arieana nihh kann mcm org besar le pulak dok dlm benda tuhh sorg2..

sempoi jer..!

lempang kang baru tau..!

Emy said...

ida : wwoooooo belum nk ada adik lg ek? tggu la arieana pandai berlari 100 meter dulu! jom la preggie sesama, ngn mc da sekali!

mc da : oppss.. mc da, arieana dh lebam kene lempang!!

ratna said...

emy..arieana dah kenal org ker? dah bijak dia kan.. kalau dah kenal org, dah cerdik bijak, rasanya baik stay jer dgn pengasuh skrg.