Tuesday, January 6, 2009

Arieana demam...

susah hati betul bila anak demam.. dgn nk memerap & manja2 jek.. actually dia dh demam dari hari sabtu (malam).. tp aku ingt biasa jek biarkan je la, bgn pagi rs kepala dia panas sgt.. terus decide nk g klinik, aku nk g klinik suraya (mmg selalu g klinik nie kt seksyen 3), tp memandangkan kami kt kajang, sham ajak g klinik kt kajang jek.. aku g bangi la.. situ ada panel.. so 1 hari la dia tdo ngn aku, berpeluk je la kami.. tp elok pn tdo dlm bilik, takde gangguan, dpt dia rehat lama skit..

ahad mlm balik saujana putra, badan masih panas.. terus aku rs nk cuti isnin.. errmm mmg cuti byk coz awal tahun, tp kene gak pk cuti2 emergency till end 09 nie.. aku cuti la semlm, jaga arieana, tp bawak gak g office kejap coz ada surat nk kene settlekan.. arieana tetap taknak ngn makcik2 kt office nie.. nangis pnya la kuat..

balik dr off, dia tdo dlm kereta, so bila sampai rumah sempat la aku basuh bj2 dia.. bila dia terbangun, terbantut la segala projek aku.. mmg takleh nk sidai kain pn, terpaksa la tggu ayahnyer balik sekolah settlekan keje2 tuh.. thanks ayah,.. arieana tetap tak sihat lg, tp yg bestnyer time makan & susu ok pulak.. selera.. ok la dr tak nk makan lgsg!!

dh mlm nk tdo, awal giler.. kul 8 dh merengek2 nk memerap.. kami naik bilik tdokan dia, tp bila cek suhu badan makin naik pulak, lap dia ngn kain basah.. tak jadi.. dlm kul 11 lebih decide g DEMC shah alam, nk jmpa doc, risau la..

DEMC, jmpa doktor, amik suhu 38, amik darah.. result - demam biasa sajek, doc bagi ubat demam & antibiotik.. doc masukkan ubat kt bontot dia, nasib baik tak nangis ms amik darah.. relax je dia..

hari ni dia dok ngn opahnyer, opah cuti jaga arieana,.. aku takleh nk cuti lelama.. nasib baik opah ada.. td call, mak aku kata dia dh ok, badan pn tak panas lg.. dh boleh nk merangkak sana sini.. harap2 arieana cepat sembuh!!

8 comments:

pn_fateen07 said...

ciannyer arieana, nanti jangan lupa makan ubat ok.. demam nak besar la tu..

Emy said...

arieana mmg suka makan ubat.. baru ibu dia amik ubat, dia dh nangis2..

RizQin said...

eii..mcm eryna lah..hr tu eryna pun demam sama mcm nih..aku bwk g sjmc kul 12 tgh mlm tau!!..sbb bdn dia panas waktu mlm jek..pastu merengek-rengek..kat sana pun kena amik darah..sib baik demam biasa jek..

K.Pah said...

Aku raser anak ko demam nak tumbuh gigi nie... dia dah ada gigi belum??

Emy said...

anne, tu ler psl, nk antr nursery pn risau ni, coz asyik merengek2 jek.. berapa lama eryna demam arituh? nasib ler mak aku nk cuti arinie.. takot siot g hospital mlm td, risau kot2 teruk sgt result darahnyer..

kak pah : arieana belum tumbuh gigi lagi, sebatang pn belum nie, takot la nk tumbuh gigi kan? mcm2 la.. tp mlm jek panas

comey_lote said...

siannya arieanna..agaknya letih...yela korg pun jalan2 makan angin tak hengat punya haritu kan...hopefully arieanna cpt sembuh dan boleh beraksi dpn camera mcm selalu...

Y@ZeD@ said...

siannye arieana... moga cpt sembuh ekk syg.!

tp tkleh blah bila time makan ngn susu terus okk.. kelako arieana nihh..!

yatispeed said...

emy, aku rasa dia demam nak tumbuh gigi gak..sama cam kak pah kata. sebab biasanya demam nak tumbuh gigi nih dia akan dedar jer badan dia...berhari2 dalam 3-4 hari..pastu demamnya malam ajer. lagi satu, kalau nak mulakan satu2 step baru dia akan demam juga..contoh lepas baik demam ni mungkin dia akan berjalan, gigi akan terus ada dua batang..gitulah contohnya.cepat sihat yer arie!!