Monday, January 19, 2009

Steamboat Flaming Buffet, Sunway (17 Jan)

Jalan2 cari makan...

errmm... sabtu lepas aku join sham & geng cikgu2 makan2 kt sunway.. steamboat yg lazat, mmg fav mek!! fav ida jgk!! heheheh.. kasik terbakar mmber tuh!

makan2 kt sini best, makan la byk mana nak.. buffet kan! jgn pengsan sudah! pengsan pn takpe, SJMC dekat sajork.. tp jam sgt mlm tu, maklum la org kuar shopping CNY. buffet only RM19.90+ utk adult, for budak kecik RM8.90+.. okey + berbaloi sangat.. arieana pn makan jgk, dpt pinggan kecik, taknak kalah tuh, nk makan sendiri.. biar la asalkan ibu dpt menikmati semua seafood itew..

2 gambar di bawah ni ditujukan khas utk ida the comey lote ngn mc da la.. kalau korang nk kongsi gambar ni ngn seme & yazed pn bole gak.. apa salahnyer.. hehehhehe...


k puas hati?? suka gambar ni?? nk lg??

ahli makan2 malam tu, kak su & her husband.. kak su ni preggie, awal bulan tiga nti bersalin.. chaiyo! selamat push2!!

ahli yg lain, cikgu azrul (ayah arieana la tuh), cikgu marwan, cikgu hidayah & cikgu shakilah.. depan diaorang ni husband kak shakilah tu & anak dia..

pinggan ku yg kosong... makan dh byk tak tau nk makan apa lg.. macam2 ada.. nasi goreng, bihun goreng, segala yong tau fu ada.. seafood pnya la byk.. udang, ketam, sotong, ikan keli pn ada.. errrkkk.. aku makan ikan keli bila digoreng sajork!!

tgk pinggan kosong je la ek...

hai arieana.. dia pn ada mlm tuh! tolong sibok.. dia pn makan jgk.. ibu kasik makan isi crab! taruk dlm pinggan kecik, comel jekk... telinga tutup tak tahan dgr ayah jerit2!!

ayah, keep quiet!! arieana tgh dinner nie.. kacau betul la...

aku byk makan sayur, mcm kambing lak makan kangkung panjang2 nie..

ni yg best, makan la byk mn pn, ada 2 peti eskem!! mcm2 flavor!! siap ada coklat lg.. taruk ler byk mn pong!

jagung pn ada... muka ibu stim mkn jagung! hahahahha..

adohhh! tension tul la,.. bila semua ni nk berakhir!!

aksi bersama ayah....

ni la cara arieana kiss ayah! semua org la dia kiss, kalau mintak kiss jadik mcm nie!!

ni dia zirafah demam campak! color tongang langgang.. campor2.. tp cantik..

last sekali kita pekena susu la.. br bole sleep!!

itu sajek, so sesapa nk makan sini mmg berbaloi!!

10 comments:

yezzaaa19 said...

Comelnyer Arieana...gerammm!!..Ehh..emy..Dr. Badrol jemput ke majlis perkahwinan anak sulung dia..nanti KD bagi kad kat Aida..k..

Emy said...

eh yea ker? bila anak dia kawin? dia ingt kt mak lg ek.. terharunyer makk!! mak nangis nie!!

uols, aritu mak tanya jek psl bangi kopitiam tuh, pegi nyer idok!

Ixora said...

Emy, ko bukan saje wat si mc da & ida yusman tu hati terbakar....tapi aku jugak turut terbakar hati, nafsu....

aku nak jugak la..... :D

ko buat lemak di perut ku kempunan!

Y@ZeD@ said...

cisssssss aku tak suka tau klu korg nihh buat entry makan2... buat aku jelesssss jer tk dpt mkn sedap2 sume tuhh..!!
**pengakuan ikhlas berani mati dr mcda..!!

hahaaaaaaaaaaaaa


wei, delete entry nih leh tk?? aku dh lerr hantu seafood.. adoii, nihh yg terasa nk blik kuantan nihh, mkn seafood kt tg lumpur..perghhh...!!

Emy said...

ala nana, tau ko bz, tp makan jgn lupa gitew!! gi la try kt steamboat nie, sebelah hotel sun inn kt sunway tuh!

Emy said...

hai mc da, ala mc da, ko dok sana apa kurangnyer! dpt makan gak! hehehehhe.. ko beli periuk buat steamboat sendiri! nti aku dtg makan jeK! hua hua hua..

tp kan mc da, mmg sedap kan makan kt tg lumpur tuh! aku pernah la sekali dua, rs nk g lagi.. bila nk g kuantan nie? ajak aku tau! (ampunkan dosaku mc da!)

yatispeed said...

hahaha..ko saja jer nak bakar kuda padi nih, emy..sapa lagi kalu bukan si mekder tu lerr..bebs..aku pun gi sunway gak malam tuh. tapi aku tapau sandwich kat subway. sungguh tak senonoh kan aku makan sambil berjalan. hahaha..aku tengah kejar MAC time tuh..takut tutup sebab dah kul 9 lebih. aku yang tak suka steamboat pun cam ada rasa nak try la tengok gambo ko nih..
arie..u are sooooo soooo cute with ur headband n pearls..inspirasi dari syira kah pakai2 pearl inniee?? hahaha...

yezzaaa19 said...

mmg ler dia ingat..sbb masa tuh..kd tgh surf blog ko nyahhh..hehehe..25hb nih..

Ixora said...

okeyyy...aku tau tempat tu....
boleh cuba nti....buat lagi entry pasal mkn2....biar mekda giler nak balik mesia... :P jahat kan....?

Emy said...

speed, aku pn suka subway tuh! melertss.. kalau tau ko jalan2 bole singgah2 join makan sekali. murah skals!

KD, ayoyohhhh... Dr. Badrol dh tau ke blog mak nie! hehehe.. 25hb ni ker? insyallah la dtg coz cadang nk balik kg.. u ols pegi tak??

nana, jgn bakar perasan mc da, kita tggu dia balik n makan sesama la nti!