Wednesday, February 25, 2009

Just Us!!

Salam semua,

memandangkan semlm birthday arieana.. balik jek keje, ibu & ayah dh plan nk celebrate birthday dia.. suka jek dia bila ibu & ayah asyik nyanyi lagu happy birthday kt dia.. mcm tau2 jek..

masa amik dia kt school ptg semlm, teacher ckp hari nie dia byk ckp.. bagitau kt kawan2 kot hari ni birthday dia.. bab nangis pn kuat jgk, tp bila cakap pot pet pot pet mulut dia..

pas maghrib kami kuar menuju ke Alamanda, nk g Carrefour jgk coz nk beli susu Arieana & beras pulut.. Opah Arieana nk masak pulut & rendang daging nti..

sampai jek Alamanda, kami terus ke Mc D, belikan arieana bubur, tak sempat masak ptg tu.. dlm kereta dia tdo, sampai jek kt car park dia terus jaga.. tgk muka pn dh letih..

mcm letih jek tggu ibu belikan bubur utk dia.. dia ni jarang sgt2 tdo dlm stroller, dh ngntok sgt baru dia tdo.. selagi bole bertahan dia bertahan!! chayoookkkk!! then pegi carrefour beli susu...

kuar jek dari carrefour terus main nie.. dok tunjuk2 dari jauh.. nk la tuh!! takpe, ibu ada stok syiling byk.. mmg simpan beratkan handbag utk arieana.. tp kejap jek, terus mcm taknak dh.. ayah kata cartoon situ HODOH! budak pn takot.. tgk la mulut dia dok muncung2, dok sibok berckp jekk..

kami dinner kt secret recipe.. mula2 nk g the coast tp tak jadi.. arieana makan bubur dia la apa lagi, tak sabar2 nk makan.. lapar kot.. arieana makan byk sgt mlm tuh.. maklum la bday girl!!

am i a good mom??

pan grilled dory utk ibu.. yummy!!

apple kasturi for me!! syiokkk!!

ice lemon tea.. biasa sajork!! utk ayah...

chicken w mushroom sauce utk ayah...

kami makan dgn tenang coz arieana pn dh kenyang, kalau dia kenyang mmg tak kacau.. ibu bg makan fries sajork.. diam la dia.. skg ni dh pandai, kalau tanya kipas mana, mesti dia dongak & tunjuk kt atas.. tanya mana ball, dia tgk satu rumah cari ball dia.. kalau dok kt luar, mesti tunjuk atas pastu sebut2 bard! bard! bird la tuh..

dh bole makan sendiri nti harus la order kid meal utk dia satu! tocang tu teacher buatkan.. mcm2 fesyen kalau dia balik dari school..

asyik buang sudu jek dia, taktik nk turun bawah la tuh.. yg jadi mangsa ayah la..

it's time for birthday cake!! 1 slice only!! tp cukup utk kami satu family..
ibu & ayah :
happy birthday to youuu
happy birthday to youuu
happy birthday to Arieana...
happy birthday to youuu...

seronok sgt dia.. dok tgk lilin tuh!!

kene jauhkan skit kek tuh, nti abis hancorr!!

arieana cuba nk tiup tp tak padam pn lilin!!

pas makan kek, terus blik umah.. nk tgk Desperate Housewives!!

tak sabar nk tggu maksu, harish & mommy dtg umah!!

7 comments:

ratna said...

amacam emy.. terasa sebak tak anak dah umur setahun? lg2 anak sulung.. touching kan.. dulu aku masa time anak sulung punya bday aku nak sgt buat party sbb nak sgt dengar org nyanyikan lagu happy bday utk dia.. itu la ibu kannn..

Emy said...

mmg nk buat la yg 1st nie, esok2 dh 2nd 3rd baru buat atas permintaan diaroang.. hehhehe...

yatispeed said...

aku so far every year mmg buat la without fail. tapi buat birthday besar-an mmg bajet pun besar dan sangat lah penat...cam kenduri kawin laks..heheheh..pastu rumah penuh ngan mainan dia yang orang bagi as birthday present..

arieana..happy birthday, lil girl!

Yezzaaa19 said...

---kejap jek..dah setahun ek..---

Emy said...

yea la speed, ko tiap2 tahun buat.. this is my 1st year!! bukan buat besar2 pn, kecil2 sajork!

KD > mmg kejap jek setahun.. tak puas dia kecik tau!! skit lg dh pandai berjalan...

Y@ZeD@ said...

bestnye ada anak!!

Emy said...

mc da > ada anak mmg best, tggu la sampai jgk rezeki ko nnti.. tp kadang2 tu teringin gak solo balik! heheheh.. ni tak sabar nk tggu anak besar, aku nk g tgk wayang nie..