Friday, February 6, 2009

kutip limau nipis...

bak kata sham, kalau mc da nie, kutip buah epal la.. kita kt sini kutip limau nipis pn jadik la.. hehehehhe... pokok limau nipis ni mmg sgt byk buahnyer, sekali kutip penuh la sebaldi.. bole meniaga.. last week mcm biasa balik kajang, kejap jek pas blik wedding kt bangsar, terus ke kajang..

tgk la arieana setia jek tggu ayah dia, sekali sekala dia menjerit gak, mcm bosan jek..

ni dia hasilnyer.. byk sgt, dh 2 hari aku minum limau suam..

again, arieana.. ibu byk snap gmbr dia jek.. lain2 gambar leh tgk kt facebook..


kaki tembam..

cepat la ayah abis kutip2 nie, nk jalan2 pulaks..

ada jek yg menggangu ketenteraman arieana..

sapa suka ulam raja?
aku angkat tangan dulu tak suka!

gmbr tak jadik.. mmg tak pro lg!

last sekali main layang2..
entry kali ni ibu takde!!


have a nice weekend! selamat bercuti hari isnin sempena thaipusam!!

5 comments:

Y@ZeD@ said...

limau nipis jer ker sham....?? hahaha... dush dushhh dushhhhhh, ada gak kena penyepak klu dokat kann...!

wei, best wei limau nipis tuhh, klu kt sni yg ada jual lemon kaler kuning yg besar2 tuhh sb dorg perah atas fresh salmon.. mahal wehh, sebijik €0.49 okk...!

*** kurus arr ko mie, belasah air limo suam ari2...eana!!(nak jugakk ada sambung arieana tuhh..!) hikss

deidaa said...

Wah manyak nye limau nipis.
Pos laju kat aku siket weh :D
Bley rendam dlm kain putih utk basuh.. huhu petua utk putihkan lg baju :p [selain rendam dlm air panas.. heh]

Ixora said...

Mmg boleh kurus la klu amalkan minum air limau ....aku pun suka minum air limau suam...lagi baik jgn letak gula....

Emy said...

mc da, harus la aku tolong sepak2kan mlm nti! heheheh... wah teringat minum limau suam & meehoon sup pedas2, konon2 nk kurus! tp byk sgt mc da, tak terbuat airnyer!

fida, betul ker? berapa byk limau nk guna rendam kain tuh!

nana, leh kurus ker? tp tak larat nk minum tu jek! korang2 dh kurus dh, takpe..

yatispeed said...

aku suka limau nipis nih..emy..agak tak larat nak minum air tuh..ko buat jadi potpourri..tak pun buat jer mandi..buat lulur badan..hahaha..tapi buat potpourri hiris2 then campur ngan roses taruk dalam bilik bau limau..pergh..kang kata nak menurun pulak..hahaha..btw..ko dush2 ajer si mekda tuh..ngada2 nak lebih2 dari limau. mekda..aku gi giant satu lemon baru singgit..ko balik beli kat sini lagi baik..hahaha..