Monday, February 16, 2009

Last weekend story...

dr pagi td aku tak buat apa2 pn.. just dok dpn PC tgk surat2 yg masuk sajek.. bos takde so keje pn takde.. Ida, ko nk keje sini tak?? relax jek.. UiTM tgh iklankan byk jawatan kosong, sila apply kpd sesapa yg berminat.. last weekend, byk aktiviti me + arieana + ayah.. wpn penat, aku suker jek.. tak tau nape tp tau la nape..

mula dgn sabtu pagi, antr asyraf @ acik ke KLIA, asyraf g buat umrah with paksu & maksu sham.. ni dia asyraf (siap mintak masukkan dlm blog lg.. bole ker curik2 tgk internet ms buat umrah! hehehehheh.. tggu balik k?) yg kabur kt belakang tu paksu & tudung turqoise tu maksu e lovely lady...
arieana excited sgt pagi tu, dari mengantuk jadi segar bugar coz tgk ramai org, kak marsya pn ada.. terus teringin nk berjalan sendiri tapi akhirnyer terduduk!... cian anak ibu..

pagi tu sampai awal lg, flight tghari tp kene berkumpul awal.. ikut rombongan.. kami bfast kt cafe MARCHE sempena nama kak marsya yg kadang2 ibu panggil dia marche.. tgk la the very kepoci anak beranak! ibu & anak sama2 tnjuk muka kepoci! arieana tamak pegang 2 kit kat kt tangan, padahal semua dpt sorang satu, tak tau la dia amik sapa pnya tuh.. tp at the end tak bawak balik satu pn, tertinggal kt sana.. dh blik umah baru ayah tanya mana kit kat, errmmm ayah nk yea?? kit kat tok su belikan...

arieana bertatih, still nk jalan sendiri, dia happy tgk kak marsya, daniel & maksu dok lari sana sini.. tggu sayang, maybe on ur bday, terus bole jalan! next week sajork!!

kak marsya & family!! tgk amanda tu, monyok jek coz dia tak sihat.. cian baby girl tuh.. to anne, nyeh mak tak sangka u ols dh beranak dua!! waaaaaaaa.. teringat zaman mudo2 dulu!! setakat ni aku ngn anne sajork beras @ biras dlm family tuh!! we share a lotsssssssssssss of story mory!! hehehehhe...
ni kami 3 beranak pulaks, kadang2 terpikir gak bila nk jadi ber-4!! wowo!! tinggi cita2.. tggu & lihat sajork kalau ada rejeki! kami balik dlm jam 10 coz ayah ada sekolah ganti sepatutnyer hari tu & meeting PIBG.. ibu dh hoooreeeyyyy dlm hati coz leh rehat lama kt umah ber-2 sajork ngn arieana!! b4 balik ibu sempat tapau bubur Mc D utk arieana.. konon nk rehat malas masak nasi utk anak! kesudahannyer kt umah aku lapor tak hengat!! rs nk jek makan bubur arieana tp kang abis pulaks.. menahan je la..

ptg tu mak ajak g tesco shah alam & kami lunch kt JM Beriani House.. makan beriani la.. dan layan arieana main kt funland tesco tuh.. seronok la dia..

next entry - Arieana @ swimming pool!! aku nk kuar lunch!

2 comments:

alea said...

wah....asyraf da g buat umrah n jadi baby sitter kepada daniel...ala siannye dier...eheheheh.....ari sabtu malam g umah mak ngah?adush busannyer peningkan kepala buat thesis ni....waaaaaaaaaaaa......jom lepas alea habis ni bawa alea hangout...plzzzz....ahahaha...ayat macam desperate..akakakka

Emy said...

tak pegi pun umah mak ngah! sham sekolah hari sabtu tuh.. lepak umah jek kami..