Monday, February 16, 2009

santai dgn Arieana

lately aku rs sakit kt belakang.. rs mcm lenguh2 jek tp gagah jgk nk ke sana ke mari, bila malam jek mula la rs lenguh2 lg.. nk tdo pn rs tak selesa.. ingt nk pegi urut, bila & kt mana yea?

ahad lepas, kami 1 family temankan opah arieana @ mak aku, g meeting union kt Nube House, Brickfields, sementara menunggu mak aku abis meeting, kami lepak kt taman burung, KL.. lama giler tak pergi sana.. tp tak masuk pun coz arieana tdo & ayah pn tak bawak camera kesayangan dia.. pusing2 kt tasik perdana, baca paper lepak & dating ngn ayah.. arieana masih lg tdo that time! then dekat2 nk 2 jam lepak, mak aku call suruh amik.. kitaorang pun pegi balik ke Nube House tu..

dari sana terus ke Mydin USJ utk lunch! tp dalam erti kata lain nk intai atok arieana.. atok arieana skg dh start keje as a HD ... hambik ko! mcm detective conan tuh! heheheh.. sejak bersara setahun yg lalu, baru atok rs bosan agaknyer.. so mintak kerja & dpt lak tuh.. kira minggu ni baru keje la.. jmpa atok kejap jek coz atok bz.. kami lunch kt nasi kandar padang kota tp order lain2 la.. ayah makan ns beriani kt JM Beriani Hse, ibu makan Nasi Kandaq, opah makan rojak & Arieana makan KFC!!

rs penat sgt tp ibu tetap gigih barang2 utk g swimming!! sementara ayah & arieana nap kejap ptg tuh, ibu masakkan bubur utk arieana & pasta goreng utk minum petang nti.. yg bestnyer ibu rs dh kempis sgt coz tiupkan pelampong arieana!! semput aku buat keje tuh!! tepat jam 5 ibu kejutkan ayah & arieana pn bgn sekali.. kami tukar bj & pegi putrajaya!! hippp hippp hoooreeeyyy!!

tgk la kecik molek ni dh tak sabar tuh! teruja sgt dia tgk air kolam!! siap tunjuk2 lg.. terus bukak bj kt situ, ibu tak mandi just arieana and ayah sajek.. ibu bercita2 nk belikan swimming suit lain utk arieana,.. asyik yg ni jek.. mcm la ada swimming pool kt umah kan!! ohhh mak long alea! dh siap ke swimming pool umah tok cik! bole arieana berenang nti!!

akhirnyer dpt berendam!! terkuit2 kaki dia mcm anak itik!! korang bayangkan aku tiup pelampong tuh!! kempis kejap perut aku!


entry ni utk ayah! TQ ayah.. tau ayah penat, tp ttp bawak kami jalan2 waktu petang.. (ibu pn penat gakkkkkk!!)

kolam utk dewasa..

pemandangan kolam kanak-kanak.. ada 2 kolam kanak2..

ayah ajar arieana swimming!!

kt situ la pantai buatan!! hotel tu still tak siap2 lagi..

ibu hanya bergambar.. rsnyer next visit ke sini, ibu nk join terjun la!

happy girl!

mcm dh besar!!

taktik nk sedut air adalah melalui pelampong..

kami lepak tak sampai sejam pn coz ttp jam 7mlm.. baik kuar siap2 b4 kene hambat!! hehehe... kami lepak dpn tasik sambil makan bekalan yg dibawa.. skemanyer!! ibu buat limau ais, pasta goreng & bubur nasi lauk ikan goreng utk arieana..

lapik perut!

bubur bayam & ikan goreng..

ayah kata SEDAP!!

rasa seronok jgk hari tu sbb aku jmpa ngn kawan lama!! lupa laks nk amik gambar ngn ida, hopefully ida baca blog nie.. tak tau plak dia selama ni silent reader.. hehehhe.. Ida geng zaman kami duduk kt quarters penjara pudu dulu! geng g mengaji, main bola beracun! bestnyer zaman tuh..

3 comments:

yatispeed said...

fuck..apa kata ko pergi berurut kat tinispa..situ ada gak urut2 nih..tapi tataula ok ker tak..tak silap aku dalam RM50..sejam kot.

mama insyirah + harraz said...

suka betul si kecik tu main air.. sama jek cam anak2 aku.. pantang nampak air... nak mandi..

Emy said...

aku ingt nk urut cara kampung sajork.. bidan adik aku ms pantang tu mcm best jek.. maybe this weekend!

budak kecik mmg suka main air kot! semua budak sama..