Friday, February 20, 2009

semoga cepat sembuh!!

i'm back!! dh 2 hari aku cuti... Arieana demam hari selasa lepas, aku balik awal & amik dia kt nursery.. cian betul dia.. lemah & tak ceria macam selalu...

mmg susah hati, coz dia taknak susu, makan pn kurang.. selalunyer mmg pantang nampak makanan! semua dia nak.. so aku pn amik cuti 2 hari utk jaga dia, melayang la cuti tahunan aku! Arieana sgt manja tgh demam2 nie.. memerap jek.. aku pn naik letih, mlm pn tido tak lena.. dia lapar tp takde selera nk minum susu..

gambar di ambil pagi rabu.. ni tak mandi lagi.. tak minum susu pun.. sedih tul aku.. tiba2 jek teringat kt baby yg minum air suam 3 hari tuh!! time ni aku layan jek dia nk main apa pun, dia teringin nk makan tp bila sampai kt tekak dia, dia luahkan balik...

tetap mintak ibu bacakan buku time demam.. suka tgk dia baca buku, mcm la pandai sgt.. mmg pandai pun!!

so semlm aku find out rupa2nyer ada merah kt bawah lidah dia, mcm ulser.. lg la aku nk nangis tgk, patut la dia taknak susu & makan,.. mesti la sakit.. ms aku dpt ulser pn aku tak lalu nk makan.. hari ni ayah pulak cuti jaga dia.. harap2 dia sembuh la weekend nie, so hari isnin bole g school mcm biasa..

gambar ni di ambil petang semlm! aku penat sgt.. ni amik gambar tggu ayah depan pintu.. aku cuba nk buat dia ketawa.. dh 2 hari tak ketawa.. bukan arieana la namanyer tu!! bila tgk gambar ni br perasan mmg ada merah kt lidah dia.. cepat sembuh sayang...

tghari ni aku balik umah, nk jenguk si kecik nie & tapaukan ayah lunch! ayah request KFC ngn ibu hari nie! haiiyooohh selera tajam u ols!!

7 comments:

IxoRa said...

Patut la blog lama x berupdate....rindu nk tgk gambar arieana....

Moga arieana cepat sembuh....

:)

yatispeed said...

gi klinik tu dr bagi ubat titik ulcer tak? dia panas tu..sian dia. budak kalau taknak makan/minum, selalunya sebab ada ulcer. tapi ulcer baby cepat sembuh..2-3 hari dah hilang dah. syira pun pernah kena camtu masa baby cam arieana..sian sangat...tak keruan kalau anak tak makan apa2.

Emy said...

2 la pasal, aku cuti 2 hari nana, hari ni ayahnyer pulak cuti... tp skg ada kt office ni aku bawak sekali..

speed, mmg ada ubat titik tu! aku dh letak kt lidah dia, sedap jek dia jilat2.. doc pn kata musim panas nie, ada gak budak yg ulser nie..

Yezzaaa19 said...

emy..mmg musim demam kot..

Y@ZeD@ said...

ala siannye arieana, demam le pulak.. ckp ngn ibu, arie tk biasa dok msia panas2 tuhh dah kena ulser, pe kata ibu bwk arie g kt auntie mcda... sejuk skit bu..!!

:)

moga arie cpt sembuh ekk syg..!

deidaa said...

ololo cian nya kat dak tecit tu.
Xpe nnti dia sehat.. musti dia pulun mkn punye :D

Emy said...

thx semua kerana doakan arieana.. mmg sedih tgk dia sakit, tak menyusu & makan.. tp skg dh OK! lega sgt..