Monday, March 16, 2009

hari ni sgt mengantokkkkk!!

pagi rs malas sgt nk bangun!! ngantok n letih sesgt.. semlm sampai umah dr lumut kul 12.30tgh mlm! waaa.. rs mcm dpt tdo 2 3 jam jek ms tu, plus siap2 susu arieana, nk kene bgn dia menyusu ntah pkul brapa nti! mmg dia bgn pn tp aku tak tgk jam, terus buat susu n kasik dia minum.. tu pn dia dh duduk n nangis, konon2 mcm aku lmbt sgt la..

actually last week kami balik kg.. ayah ada camping ngn pasukan beruniform sekolah dia, kt teluk batik resort, lumut.. aku blik kg ngn arieana, opah arieana pn ada jgk.. so balik bertiga..

ahad petang g lumut, nk amik ayah arieana.. tp lama giler tggu pnya tggu, ayah settle ngn budak2 dia pn dh malam.. padahal aku g lumut tu dlm kul 3 mcm tuh.. jenuh la pusing 1 lumut, kira dh tau jalan mana nk u turn haram & halal..

part yg lg tak best, aku tak bawak camera!! tak kira la camera murah aku tuh or SLR sham! yg ado hanya hp cabuk ku itew.. apa yg aku miss kt lumut ialah pekan lumut yg semakin membangun, kapal2 besar yg berlabuh di tepi2 jeti lumut, tgh laut pn ada.. ada kapal bawak pasir lg! wahhh seumur hidup aku tgk, mmg rugikk takde gambar..

azam aku selepas ini ialah, bila blik kg nk g lumut! tak kira... aku nk lepak dgn aman kt situ.. mcm menarik, cuma nk cari parking mmg susah...

ni dia arieana lepak tepi jeti, tgk air laut.. angin mmg kuat.. best skit coz cuaca sgt panas ms tuh! arieana nk tgk fish.. tp yg ado hanya kayu2 dan daun2 kering yg terapung atas permukaan air..

lepak kt mamak kt pekan lumut.. aku minum fresh orange kongsi ngn arieana, opah jek makan mee goreng.. sedap gak..

budak kecik ni tak tdo lgsg dr kg sampai ke lumut.. mmg payah tdo coz ngn opah dia.. aku geram jek, rs nk surh opah dia bawak keta n aku tdo kan dia.. ni dh penat sgt, bg susu aku tdokan.. cari tempat nk parking keta..

tak lama pas tu dia ternganga... penat sgt dh rupa dia!

so skg ni aku sgt letih.. rs nk tdo jek kt mana2, tak kira la bawah meja ke, surau ke, kt wad ker.. bole ke tumpang tdo kt sick bay?? hehehhe..

nk cuci mata tghari ni pn tak dpt coz td ayah antr ibu g keje, kan cuti sekolah skg nie.. so mana aku nk g tengahari nie, buatnyer kelaparan skit lg??

10 comments:

IxoRa said...

baik ko gi tido aje tghari ni...klu lapar suh org tapau kan....

klu aku haruss qada tido.....

Emy said...

aku terima cadangan ko.. aku nk tdo tghari nie, dh pesan kt PAP aku kalau kuar lunch belikan aku sekali..

anam said...

kalo ko tido maknanya ko kena lapo...kalo lapo camana nk tido?apa kata kita g mkn tgh ari ni...ko suggestla mana nk pi...
aku drive..amacam?
sape lagi nk ikut niiii cpt sket..emy dah lapo!

ratna said...

emy.. umah mak mertua aku kat sri manjung. 5 mnt jer nak pi ke lumut. best kan lumut. aku suka pi tepi pantai amik angin laut.. pastu byk lak kedai2.. kdg2 kitaorang naik boat cabuk bayar RM1 pastu pi damar laut pastu patah balik ke lumut. semata-mata nak amik angin laut.. hik hik..

Emy said...

anam > betul ke ni?? aku ni pantang org offer! hhehehehe... ko ler nk bawak aku g mana.. aku setuju jek.. ehh td beria la nk tdo! ni segar bugar ada org ajak aku jalan!

ratna > la yea ker?? kira dekat2 la kg kita nie ek??errrmm tp aku tak tau pn ada bot cabok tu, leh gak try naik ek..

yatispeed said...

waduhh..ko ke lumut yerr..pesal ko tak EL jer hari nih? (pandai aku ajar ko, kan?) ni mesti kes sayang cuti nih..
baru aku nak ajak ko kuar..tapi anam dah ajak..so, selamat minyak keter gua..hahaha..

Emy said...

speedy, akhirnya aku tak jadi kuar.. aku rs ngntok aku ni mengatasi segala2nyer.. aku nk tdo! makan aku dh tapau.. mmg rs lapar tp nk tdo dulu! tekaan ko mmg betul, aku mmg sayang cuti!

comey_lote said...

macam nak gigit2 jer mulut dia yg ternganga tuhhhhh

Emy said...

aku suker cium2 dia tgh tdo!! heheh.. curik2 cium!

eRa said...

alooooooo...... ngantuk le pulaksss tgk budak comel ni tido