Tuesday, March 17, 2009

happy sgt !!!

salam semua,

happy sgt coz cinonet ni dh bole berjalan sendiri! tak perlu pimpin tangan dia lg.. semlm blik dr keje aku & ayah dia g amik kt school.. dia tgh minum susu, bila dh sette dia bgn & terus berjalan menuju ke pintu.. coz dia dh nmpk ibu & ayah dia.. happy sgt, teacher ckp pn dia hari ni dh ukur school.. dia pn excited dpt jalan sendiri.. terus ibu bercita2 nk beli shoes baru lg!! kuang kuang kuang..

mlm td, ibu snap gambar dia tgh jalan sambil nangis, coz dh penat n mengantok! kelakar tgk dia bawak bakul tu.. ke hulu ke hilir dia bawak... officially arieana mula berjalan pada umur 1 tahun 3 minggu..

yang bestnyer bila dh berjalan nie, senang skit ibu buat keje.. takde la nk berdukung jek.. bg dia semua mainan, dia korek la sepah2kan.. tak kisah la, dia tdo nti ibu jadik la bibik kemas segala barang2 dia.. so sempat la ibu masak dinner semlm! cewaaahhh... tolong jgn percaya k? dalca kambing ni ayah arieana yg masak.. ibu assistant chef sajork, potong2 sayur...

ayam goreng berempah yg ibu perap sendiri, tp tak goreng, masuk dlm microwave jek.. nk menggoreng takot hangos, ayah pn kata tak payah la.. takde sapa nk tgk arieana.. ayah nk maghrib.. ibu coti..

14 comments:

yatispeed said...

dah ngantuk takyah la nak jalan lagi..hahahha..coommmeeelll nyer dia nangiss..hahaha..rasa nak cubit jer pipi tembam dia..hahaa..muaahhsss lil arie!
btw ibu: selamat la mengejar arieana lepas ni, ya? jgn hilang dalam shopping complex sudah..heheh..

IxoRa said...

mesti tak cukup tanah si budak kecik tu jln2 nti.....org dah dpt jalan...semua mende nk explore....

ayam tu nampak sedap emy....perap dgn apa ye? Boleh kongsi.... :D

Emy said...

speed > org tgh excited nk berjalan speed, dh ngntok pn nk jalan jgk! setapak2 dia menuju ke dapur.. pastu main masak2 ngn aku..

nana > petang ni cadang nk bawak g playground, takot pakai kasut dia tak pandai jalan.. kaki berat..
ayam goreng tu cincai jek, aku perap ngn serbuk kunyit, serbuk cili, serbuk kari, daun kari, lada hitam, garam, gula skit.. pastu goreng la.. aku tak blend pepe pn..

siti said...

he3...seronok la arieana dh pandai jln...tak sabar la pulak aku nk tunggu c nadyn tu pandai jln....;)

ratna said...

wahh.wahh.. dah jadi jurukur tanah dah skrg..

Emy said...

siti > so nadyn pandai apa dh skg?? ko tggu la dia berjalan, srnk tgk 1st step dia!

ratna > kot2 pasni aku leh kurus kejar arieana! hehehhe

siti said...

skg ny dia dh cuba nk berdiri sendiri lepas kalo ko pimpin dia jln dia xnk ko pegang dia..nk jln sendiri..mcm terror...he3...

Emy said...

siti > arieana dulu pn eksen gak, mcm la pandai berjalan.. berdiri kejap pastu duduk.. ko tggu je la saat dia berjalan nti! jgn dia turun tangga umah ko yg tinggi tu sudah la..

Y@ZeD@ said...

bestnye arieana dh pandai jln... puasler nak beli crocs utk si kenit nih pulak!!

tk sabar nk tunggu ko kurus nyahhh sb mengejar si arieana.. hehehe

eRa said...

Comelnyeeee.....si comel ni dah leh jalan...mula2 menapak jek..kang lama2...ko le lakss berkejar follow dia....Selamat Berkejar-Kejaran!!!

Emy said...

mc da > ntah bila impian nk kurus jd kenyataan.. malas nk diet sebenarnya..

era > nti aku bawak dtg PK, so bole main kejar2 ngn auntie kuning..

comey_lote said...

skang nih bawak bakul cek mek, sikit hari lagi bawak handbag you!!!hihihi
wahh kelesss cikgu masak dalca!

Emy said...

tggu la dia bawak handbag isi botol susu!!

comey_lote said...

tak pe lah..ko dah tak payah bawak dah botol susu dia nanti....hahaha