Monday, May 25, 2009

rumah sewa free..

untung betul kalau dpt rumah sewa yg free ni kan? tp jarang sekali la manusia mcm kita ni nk dpt.. tp ada ker? kalau ada bg ler satu bijik kt aku! heheheh...

alkisah maka tersebut la kisahnya... mak ku itew ada la membeli sarang burung tempua.. satu letak kt dapur, 2 letak kt depan umah.. sajek buat hiasan..

ini la model sarang burung.. makcik ni suka tgk bird terbang sana sini, tp kalau letakkan dia kt atas sarang burung tuh harus la takot2 n kadang2 sampai pejam2kan mata.. takot la sangat kan? gambar ni di ambil ms pagi nk buat birthday dia.. gambar lama la..

ni gambar baru sarang burung... dh ada tambahan skit kan? dan yang paling penting ada penghuninya!! kira rumah sewa free la kan? burung ni sgt kecik, kecik skit jek dari stapler biasa kita tuh,.. warna burung gelap n ada hijau2 skit kt bahagian badan, tak tau burung apa.. mula2 perasankan burung nie, dia selalu dtg n bawak sampah.. rupa2nya nk renovate sarang tuh.. kasik pasang lantai pulak! tuan rumah bg rumah kosong jek..

skg ni burung hijau ni dh menetap terus, siap ada anak lg!! surprise sgt kitaorang weekend baru nie.. ternampak burung hijau ni tgh bagi anak2 dia makan.. berulang alik dia bg makan, dr pg sampai la maghrib asyik ulang alik jek.. burung ni pn dh tak takot ngn kami, dia buat hal dia, kitaorang buat hal kitaorang.. anak2 dia sentiasa lapar, siap aku letak roti lg kt situ,kot2 la dia nk makan kan? ciannya.. tp kalau aku sajek buat bunya cip cip cip (ala2 anak burung kan?) mesti anak2 dia kuarkan skit kepala sambil nganga2 nk makan... sgt cian..

10 comments:

ratna said...

kalau aku tgk tu mesti amat takjub sekali..

Emy said...

aku kagum jek tgk.. bole dok tggu ibu burung tu dtg bagi makan anak.. pasni nk try amik gambar laks..

Yezzaaa19 said...

...Eee..bestnyer...klu kat umah aku pulak..kat backyard tuh..jadik tempat pembuangan najis kucing2 jiran sebelah!...Time nak berak jer..dtg umah aku!...Time tido & time makan tau lak dok lepak kat rumah tuan dia!...tu sbb tanah kat backyard umah aku suborrr...pokok pisang besau!...dah ada baja organik!...

RizQin said...

tu burung kelicap kot..

Emy said...

KD > ko simbah jek kucing yg datang nk berak tuh! aku kalau ada kucing nk buat hal jek aku mmg simbah ngn air, nti sekali dia berak situ, sampai bila2 pn kt situ jadik jamban dia!!

rizqin > tau ko ek jenis2 burung.. hebat!

RizQin said...

mestilah tau..*sambil sengih2 gatal...hahahhaha

psst: apa nak heran..tuan punya burung pun aku kenal..*larikk

IxoR@ said...

itu ke umah sewa free...?

baru nak riki2...

gee ryder said...

ko ada tokoh jadi mak burung la emy :P

yatispeed said...

bukan burung punai ker tuh?

Emy said...

tak tau la speed..