Thursday, June 18, 2009

korang pakai bedak apa??

aku pakai bedak murs murs sajek.. dlm erti kata lain, bedak murah jek.. maklum la org canteq pakai apa pun canteq.. kan jonet? hehehhe.. bedak itu asas katanya, nasib baik la kulit aku yg gebu ni tak alergic kt mana2 bedak, bedal jek, pinjam bedak org pn bole.. kulit ku tetap gebu seperti biasa.. dan jgn tak percaya, aku takde pencuci muka tau!! errrmm sapa2 nk bagi suggestion pakai pencuci muka apa? elok2 aku tak pakai apa2 nie, bila pakai nti harus la muka aku bergerutu nti.. TAK NAKKKKKKKKKKKKKKKKKK (merokok?)


ni la dia bedak yg hari2 aku guna.. ZA.. aku beli refill jek, dulu aku pakai maybelline tp aku rs mcm tak best jek, bila tukar ZA ni rs OK laks..

bila dh beli refill dpt la yg kecik punya sgt la comey...
besar duit 50sen jek bedak tuh...

dan buat julung2 kalinya aku menayang beg hadiah dari sham satu ketika dulu.. tak lama sgt la ms anniversary arituh..

p/s : harap maklum, ini mmg entry bosan ketika bekerja...


16 comments:

anam said...

aku pakai bedak sejok..sejok giler beb..sesuai dipakai ketika latihan kebakaran..tak rasa panas langsung..sesejuk air di kali la katakan

eRa said...

mmmmm memang bosan gaksss..

pn_fateen07 said...

ingat lagik masa kak emy keje kat sini dulu.. kalau terlambat datang opis.. makeup kat bilik fail admin 1 tu.. masa tu pakai bedak maybeline ngan cream apa ntah yang tutup dia color hijau tu... mek pun pakai ZA ni gak, tapi ari tuh jumpa pakar kulit, katanyer kulit mek sensitip tak leh pakai apa2 bedak pun... kalau nak pakai bedak kene pakai bedak tepung cam johnson baby nyer bedak tu.. lagi murs...

IxoR@ said...

Aku guna Maybelline...

Cantik beg tu Emy....ada gaya!

Emy said...

anam > apsal aku tak nmpk ko putih dek bedak sejok ms tgh2 panas td?? cair ek bedak ko??

era > bosan g tdo!

fateen > dik, perlu ke ko mengimbas kembali zaman2 kegemilangan aku tuh! heheheh.. krim penutup hijau tu safi la.. tp skg nk pakai pn tak sempat nyeh!! jimat ko tin, pakai bedak baby jek, leh kongsi ngn anak2 ko nti.. ntah2 dpt free jek, hampers pas ko bersalin nti..

nana > thx nana, beg Alain Delon sajork.. bila dh diminta pilih harus la jadi rambang mata!!

Yezzaaa19 said...

....Hehehe...perkara wajib tuh!..berbedak! klu idak jerawat kuar pulak!..(Huh!..Alasan!)...nak tido ler..bosan gak nih!..

yatispeed said...

aku pakai bedak MAC..hasilnya sungguh memberangsangkan..cubalah..RM110 untuk 8 bulan dia tahan. hari-hati tonyoh..aku gerenti.

Emy said...

speed > ek?? takpe nti aku tgk bedak murah aku ni bertahan berapa lama...

Y@ZeD@ said...

aku pakai MAC dulu2 tp skg nihh dh terjebak ngn Estee Lauder n Bobby Brown pulakk sb duit bajet nk beli pampers anak ngn susu anak tak tau nk wat pe lg kann?? huhuuu....

ala, kt sini MAC tuhh mcm beli bedak avon sajorkk..!! motiff??

:P

Emy said...

mc da > helo perempuan! perlu ke buat bajet pampers ngn susu? motif???? apa kata bajet tu ko agih2kan skit kt aku nie hah, kata bedak avon jek, bak mai sini MAC satu!! kot2 la aku ni bertambah canteq!! eh tp mmg canteq pun kan? ko tu comot? mimi method!! kak wa??

RizQin said...

mak pakai miyami sajok...make up artist ske pakai termasuk pondan2 dan mak2 andam..

yatispeed said...

Mekda: tempat ko leh la sumer harga cam avon..masalahnya avon ada ker kat sana..sure dah taraf pasar malam agaknya. cuba kat sini MAC rege camna..aku pun pakai jugak bobbi brown..tapi tak kena ngan skin aku..tu untuk mereka yang kaler brown2 leh la..

Y@ZeD@ said...

sape kata AVON takde kat sini?? ada jugak okk.. even aku penah jugak belek catalogue AVON dkt salun gunting rambut dulu.. n harga AVON pun biasa2 jer mcm kt msia (if compare 1 to 1 lerr..!!)

heloooooo, aku mmg pakai MAC since kat Malaysia lagik ekk, bukan baru sampai sini start terhegeh2 pakai.. n aku rasa aku yg pakai dulu kot daripada ko speed..!! satu lg, maybe produk bobbi brown kt malaysia tak sama dgn produk europe kot sebab omputih kt sini mmg berkulit cerah (bukan brown kelat mcm aku okehh!) so mmg kena jer dgn kulit dorang..

emy, org comot dulu nihh la yg lepas jugak ke airport obesi ekk..!! hahahha....

**p/s sory klu komen aku buat korang sakit ati.. at 1st place aku saje jer tulis2 & tak berniat pun nk perli sesape tp tak sangka pulak ada yg terasa... aku tau kawan2 aku sume mampu pakai brg2 branded skg dan tak perlu jadik mcm aku kena pegi luar negara untuk carik rezeki lebih.. sekian, wassalam..

gee ryder said...

aku pun pakai za tu...mmg beli refill jer selalu..naik lunyai bekas dia tu..

tp baru ni tetiba aku beraleh try revlon lak

deidaa said...

Murah pemende nya? :D
Aku lg murah la kiranya [sbb aku comey... bedak mahal tuk org xcomey je kihkih larikkkkk].

Bedak- johnson & johnson.
Compact powder- johnson & johnson gak

hua hua hua!

intanz said...

kak,
sy masuk kan link ni dlm blog sy k
agurlnameintan.blogspot.com