Friday, October 16, 2009

Latih tubi utk menjadi seorang KAKAK yg kecil..

tajuk entry kali ni terlebih panjang skit...

semlm arie tdo awal, kul 6 dh meragam nk tdo, mcm2 hal dia buat yg bole menaikkan angin ibu & ayah.. asyik kene marah jek.. nk ddk depan peti es la, nk bukak laci la, mcm2 la.. kalau dh berperangai mcm tu maknanya dia dh ngntok.. sila la baring bersama2 dan tdo bersama2.. (ibu yg menidurkan dia pn hampir tertido tp pk lg la dinner tak siap lg...)

tp di tengah kesibukkan ibu kt dapur si kecik ni boleh terjaga tdo.. adoooiii haii.. dh bangun tu bukan bole ddk ngn ayah, harus la di bawah celah kangkang ibu... maknanya ibu masak dlm keadaan riuh rendah dan terjerit2 la mlm tuh.. (telur bungkus pun terus bocor, perlukan bantuan ayah...)
selesai makan2, kami lepak2 tgk tv.. arie main la semua toys dia.. sorang2.. tp bila tgk gelagatnya mmg best, dia bawak la barney dia ke mana2 sambil tepok2 suruh tdo.. dia tak nak lak tdo.. lantak la, biarkan je dia main.. kira ni la latih tubi dia utk menjadi seorang KAKAK kecil..

bila ibu amik gambar dia, mula la gelak2.. gatai!!!..

kejap Ok kejap tak Ok..

hello.. kakak bz nie.. call lain kali ek?

skg ni kakak ada hp baru.. ala hp murah2 jek, nk mms pn tak bole.. hanya ada lagu2 feng tau jek.. kira dh tak kacau la hp ibu & ayah..

do do.. suruh barney tdo.. ms ni dh kul 10.30 mlm.. ibu mmg dh ngntok tp apa kan daya kakak tak ngntok lg..

barney tak tdo lg, so dodoikan sambil jalan2... tepok2 skit.. yg kain tu seluar pendek, bg barney pakai.. mmg ada talent jadi kakak mithali.. jgn kau heret adik ko nti sudah la...

akhirnya barney tdo ternganga dan keletihan.. baru la kakak bole rehat kan?

smile!!!!

sekian kisah seorang budak kecil yg bakal menjadi KAKAK...

8 comments:

gee ryder said...

ko masak nasi kangkang ke ape emy? kahkahkah...

barney tu kira adik dia la tu? hehe..
mcm²la arie ni

IxoR@ said...

kakak yg cumil!

kelakar la...suka tgk gelagat arie...klu dah ada adik cam ne pulak dia nak 'pok pok' kasi tido ye...

Emy said...

gee > choiii mana ada nasi kangkang, tp memasak sambil kangkang coz ada budak dok bawah.. peluk peha ibu dia.. mcm mn?

nana > dia tak sabar nk ada adik tu kot, hari2 aku suruh dia kiss baby dlm perut..

Yezzaaa19 said...

Errmmm..dah training jadik kakak nih!..bagus2..

Emy said...

dia mmg kakak, kalau panggil arie dh tak pandang, panggil kakak baru dtg.. mcm mn??

deidaa said...

Amboi2 ari,
dah xsabor nak jd kak long nampak?
Barney pon didodoinya.
Sok2 tu ntah2, tiap2 ari dodoikan
adik dia even adik dia dah tedo ekekkeek.

mama insyirah + harraz said...

emy.. kosi pooh tu beli kat ne ek?? berkenan...

Emy said...

fida > maklum la org nk jadik kakak, main la sorang2 dulu...

kak syira & harraz > arie beli kosi pooh tu kt toys r us.. g cari kt sana yea..