Monday, January 4, 2010

Aquaria @ KLCC

kita nk pegi mana nie ibu??

meh sini arie tgk kt GPS... cewaaahhh...

GPS menunjukkan kita kene naik train... dgn bohsan nya arie menunggu...

still dlm mood bohsan lg, mcm tak suka jek jalan2 kakak? cuti sekolah kan?? mcm budak darjah 1 jek nk ada cuti sekolah, padahal dok nursery jek.. wpn takde istilah cuti sekolah utk arie, arie ttp ada cuti sekolah coz ayah arie cikgu.. cikgu cuti arie pn cuti gak!!

apa nk buat nie? ERL ni laju sgt.. tak sempat nk tgk bird..

pipi gemok, tangan pun gemok!

kami tiba di tempat yg dituju.. terpaksa menapak di luar KLCC, maklum la 1st time g aquaria, tak tau jln dlm KLCC, sanggup menapak.. bukan nk bertanya..

biasa la arie, bila dh sampai ke tempat yg dituju mula la ngntok la, nk milk la.. mcm2 la..
kami ke Aquaria ms cuti xmas aritu.. org teramat la ramai tak payah ckp la..

1st ikan yg kami tgk ialah piranna... ngap.. ngap.. ngap.. gambar2 kali ni sgt gelap coz tak dibenarkan pasang flash, kami ni sgt baik dan naif.. langsung la tak pakai flash.. org lain dok ketup ketap pakai flash... baik tak kami??

ada ke ayah suruh ibu pegang belut tuh? eeeeiii... cecah jari kt air je la...

errmm biasa jek g sini.. nk bawak anak sempena cuti sekolah ok la...
ni aku baru ada anak sorang, kalau anak 2 3 org jenuh nk melayan g jalan2 mcm nie..

buaya ketot!

minat betul arieana tgk semua yg ada dlm aquaria nie.. tu nasib tiket tak kene bayar, kalau kene bayar mmg untung manyak OOooOOo...

sampai ke atas la jari tuh...

bila masuk dlm terowong nie relax sambil terkangkang jek dia tgk ikan paus lalu lalang.. tp disebabkan ramai org, dok kt dlm ni rs panas jek.. mmg tak selesa, rs nk berenang jek ngn ikan2 yg ada dlm aqua nie..

gelap dan romantik jek suasana.. arie pn dh nk tdo..

gambar ayah pulak dlm gelap.. kami ni baik, tak guna flash pn.. baik tak kami??

sekian, sahaja cerita aquaria kami...

1 comment:

Yezzaaa19 said...

Emy kamera ko kan DSLR?..guna jer apperture rendah!..sure terang pic tu!..tak pyh guna flash ler!