Tuesday, January 5, 2010

Restoran Cheng Ho

ni kisah balik dari genting arituh.. dh turun dr tempat sejuk harus la lapar kan, ala dh mlm pun.. of coz la lapar.. mmg tak plan pn nk makan kt cheng ho, dari karak highway tu kiranyer nk menuju ke puti bungsu konon nk makan nasi padang tp ada ada kt area melawati/wangsa maju kami ronda2 la carik tempat makan..

Cheng Ho - org kata sedap tp tak tau kt mana.. harus la aku sms fida (sbb teringat dia pernah beratur nk makan kat situ).. senang jek nk carik coz aku dh mmg ada kt area wangsa maju walk itew..

arie pada mulanya tdo tp terjaga bila dibawa kuar keta.. dia mana leh gerak skit, mesti terjaga..

makan kt sini mmg sedap.. aku rs semua lauknya sedap.. sedap dan harganya pn sedap gak la.. tp aku rs berbaloi... mkn sedap bayar mahal takpe, jgn makan tak sedap bayar mahal mmg hampehhhh...

kami amik set III harganya dlm RM169 + termasuk la nasi putih, teh cina ngn 6 jenis lauk.. so aku pn pilih lauk daging black pepper.. sedap..

ni aku tambah air laici.. color cantik kan tp rs ttp laici...

butter prawn.. sedap dan manis dan rangup kt kulit udang jek tp kalau kt isi nya tak rs apa, tawar...

sayur aku amik, four angels.. siap tanya tu apa ke jenis lauk tu.. kira 4 jenis kekacang la di masak sekali tp sedap...

ni biasa la tauhu kan.. lain2 tomyam yg menyengat, telur dadar pun sedap gak.. heran aku.. ngn siakap ala cheng ho yg sedap jgk..

sekian sahaja aku mempromosikan restoran cheng ho ini... mmg sedap tp bak kata fidalena mmg kene booking pn kalau nk makan sini, tp aku bernasib baik sbb datang jek terus ada meja yg kosong.. thanks fida coz jadik GPS aku mlm tuh...


11 comments:

afayufu said...

baik fida..

Emy said...

nasib dia kt kg masa tu, kalau tak aku dh ajak dia join!

nora said...

siapekah jejaka yg pakai jem merah iteu?

nora said...

uuuppp!!! silap eja daa... jam merah k...

Emy said...

itu adalah salah seorang dari adik ipar ku.. masih belajar lg, jgn diganggu.. sekian, harap maklum..

comey_lote said...

bestnya mkn!lauk byk!korg mkn baper org tu?

Emy said...

lauknya mmg byk giler ida, berbaloi2 la.. itu hidangan utk 5 - 6 org tau.. aku rs 10 org pn bole makan...

deidaa said...

Risau gak aku nak kata "sedap" masa ko tnya tu sbb kdg2 bila aku ckp sedap, org lain kata xsedap.. camtu gak sebaliknya :P

Mmg berbaloi kan hihi.
Hajat nak bwk mak aku pon tak tercapai agik nih.

Emy said...

ala fida, kadang2 lidah org ni lain rasanya! nasib lidah kita sama rasa..

aritu bisnes card cheng ho dh abis, aku simpan je la resit coz nk no phone restoran, kot2 nk g makan lg nti..

yatispeed said...

arie nampak dah besar dalam gambar ni..cam sedap dan mmg sedap la tu lauknya, emy..kalau buat jamuan PA kat sini mau koyak poket kita..hehehe..

ratna said...

emy.. restoran ni 15 jer dr umah mak aku..tp aku tak pernah sampai pun.. tp ko yg dok jauh pun dah sampai.. tak aci ni..