Thursday, January 21, 2010

makan-makan pas naik motor...

kebetulan lak ada gambar2 dlm hp ku.. ni kira sambungan dari entry budak cekci naik motor.. kami pn terus ke uptown damansara makan2 dinner di sana.. tp naik keta larrr... thx ayah coz rajin bawak kami wpn ada sikit sesak kt damansara tuh...

dinner ibu sorang... sgt sedap, nape aku tak reti masak mcm nie?? masak tp tak jadi mcm nie..

dinner ayah (chee chong fun) mcm ni ke eja? ala yong taufu!! tp ibu pn makan jgk coz ibu yg pilih barang2nya.. penat ai beratur tau!

sbb apa aku beratur?? sbb budak kecik ni tdo... hehehehe.. aman damai ibu dating ngn ayah mcm jaman dolu2.... kalau tak mesti ada suara2 serak2 kasar ibu dok halang arie dr panjat meja ke, panjat kerusi ke.. minum byk sgt ker.. penat naik motor la nie... tgh tdo pun cekci kan? nampak tak peyut dia?

sabar ayah... makan slow2...

ni lg satu ayah order utk dikendurikan.. sedap jgk.. lala masak cili kot.. tp mmg sedap, kunyah bawang pun sodap...

my kueh tiow di separuh masa kedua!! makan slow2 sbb sedap.... lebih enak dgn cili kicap!

air teh ais mamak

cara2 yang betul yea tuan2 dan puan2 utk makan lala nie...

my kueh tiow di saat2 akhir..

dan akhirnya arie tetap tdo wpn sedikit bising kt uptown tuh.. mmg confirm arie letih sgt.. kalau tak bunyi sudu jatuh pn dia bole terjaga... seperti biasa puting dan elephant tidak dpt dipisahkan (kecuali kt school sajek...)

sekian, aktiviti makan2 kami... sila la menjamu selera di uptown.. macam2 ada!!

8 comments:

comey_lote said...

aarrghhhh tidakkkkkkkk kuew tiau gorengggg!! dap nyer! sini xde kuey tiaw arr.. sob sob sob...
yg kering adalah.. kene rebus/rendam dulu...n rasa tak sesedap yg fresh kat msia la..

ko kalau nk rasa cam kat kedai tu emy, ko jgn taruk garam langsung...ko masinkan je dgn sos tiram,kicap,sos tomato,sos cili :-P


asik tunjuk pewot je kakak arie eh..bleh la belly dancing ngan aunty!!hihihih...

Emy said...

ida > sana takde kueh tiow ek? takpe ko makan mihun je la hari2..

aku ni tak pandai masak ida, tp takpe leh cuba gak tak guna garam.. patut la kadang2 aku dh taruk kicap, sos segala bila rasa dh OK.. cukup rasa tak payah taruk garam dah..

balik sini nti ko bole bukak class belly dancing utk aku ngn arie merampingkan pinggang kami...

nora said...

cedapnyer kuew teow tuh!!!! nak g ctu la.. bagi la aku mcm ner rupenyer warung tuh.. n then aku nak try lala tuh...

kenape asik nampak perut arie jew???

Emy said...

nk tau gerai mana kene bawak ktiaorang.. mana leh bagitau! heheheh...

nora said...

tak pe, nanti aku cari bekas2 tapak kaki korang kt warung2 ctu..

gee ryder said...

ape nama gerai tu emy?
teliur lak aku tgk k.teow n lala tu

Emy said...

ciannyer.. situ mmg byk kedai makan, kt area steven corner...

Emy said...

ciannyer.. situ mmg byk kedai makan, kt area steven corner...