Friday, June 11, 2010

anak aku pun sakit jgk!!

hari ni aku biru lagik...

gediks sgt? hah cepat komen!

k, semlm ms sham amik kt office, ada kejutan katanya... ni la dia kejutannya.. adleen dtg office ibu! dpt lah bermesra2 ngn opah2 dan kakak yg cute tuh... dan adleen pn best, tak meragam bila berubah2 tangan... kira sporting la tuh... bole bawak lagi..

ok ni cerita geram pulaks..

arieana kan demam.. semlm pas balik keje aku bwak dia pegi klinik bersama ngn atuk dan opahnya.. adleena tinggal dgn ayah..

ms kt klinik tu aku org pertama, yes aku tau coz ms aku masuk tu mmg takde org dlm klinik.. dan aku tanya staff kt pendaftaran tu.. aku tggu tu takde la lama sgt, tggu doktor tu semayang maghrib dulu.. then nama arieana dipanggil.. aku pn mendukung la arieana yg mmg lembik tu msk bilik doktor, alih2 ada org lain dlm bilik tu, yg aku tau dia tu no. 2!! bila masa dia masuk pn aku tak perasan, mmg mcm pelesit!

aku rs angin satu badan! bukan sebab apa, anak aku pn sakit gak.. so ikut turn la kan? sesuka hati je.. ikutkan mmg aku tak berapa nk kisah sgt, tp aku taknak dok dlm klinik tu lama2, jmpa doktor cepat, bole balik umah cepat..

aku g tanya staf kt situ, diaorang mintak maaf, tu je la yg ko tau! cuba ms pompuan tu masuk td ko bagitau bukan giliran dia.. pompuan tu pn mmg bawak anak jgk, baby dlm 5 - 6 bulan, dia ingt anak aku dh besar bole tggu la??

ms aku masuk pulak, aku dgr doktor pn tegur staff dia tu, lega skit hati aku.. ingtkan doktor tu tak kisah.. bila time nk amik ubat, dia tgk2 gak aku.. tp biasa la aku kan, koser nk berbaik2 kt situ.. mgkn husband dia bagitau kot aku mcm tak puas hati dia masuk dulu td, coz ms aku kepoh2 td husband dia ada kt luar.. tp ms ambil ubat, nama arieana dipanggil dahulu, itu bermakna mmg turn aku yg pertama.. bukan dia, nama anak dia mohd hafiz.. ada mcm bunyi arieana ker?

biar lah org nk kata aku apa, tp kalau aku tgh tggu turn utk diri aku, or husband aku, aku tak kisah pompuan tu bawak masuk anak dia jmpa doktor dulu.. or ms aku bawak adleena utk cucuk imunisasi pn aku tak kisah coz nk cucuk bukan urgent sgt pun,

TAPI ini aku bawak arieana yg demam dgn suhu 38.5 k??

mmg berbeza arieana yg sihat dengan arieana yg tgh demam ni, mulut tak byk ckp.. sedih.. rindu nk dia kecoh2 lagi.. cepat sembuh sayang...


5 comments:

deidaa said...

Ptt klenek tuh kena wat sitem no. mcm kat bank tuh lg senang.

Ke org no. 2 tu masuk selinap2?

nora said...

nk dukung aleen gak!!!

yatispeed said...

bodow la orang tuh selamba jer jenis potong Q! aku mmg benci orang gitu. bagus ko bising2 emy..biar dia terasa! biarkan!!!!

eRa said...

kene bawak lagi tau...gue x tgk lagik tau!!

Emy said...

klinik tu mmg ada sistem no, tp misi panggil la dari bilik doktor.. kadang2 panggil no, tp nk buat mcm mn, si pekak!

nk tgk adleen sila dtg rumah.. takde special request di sini..