Wednesday, June 30, 2010

anak perempuan mmg anak ayah...

ayat sedih jek kan?.. ibu tak kisah... la la la la...

di sini telah terbukti bahawanya my gurl gurl adalah anak ayah.. dan terbukti juga kalau nk tido dgn ayah jgk la senang... kalau dengan ibu, harus la suara ibu akan jadi mcm mak lampir.. tiba2 naik angin jek kan... payah sgt nk tido...

buktinya adalah arieana dan adleena.. sama jek gurl gurl ibu nie.. sila lihat contoh2 di bawah.. contoh adalah bergambar yea puan puan.. (tuan tuan takde coz aku tau takde budak lelaki baca blog nie...)

CHAPTER ONE
seeeeeeeeeeeee... sgt lena dipangkuan ayah.. padahal dlm keta dgn ibu asyik melalak jek payah nk tido, tp di bawah pokok dan panas terik ni bole lak dia lelap.. seeeeeeeeeeeeee...

ayah ketika ini sgt eksen dgn ibu..
ibu nk lariikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.... ( g empire subang!!)

budak kecik yg debob... makin lama makin berat laks ibu rasa... lenguh nk pangku dia.. nasib la debob adleen ni nk dok dlm car seat... tak rugik duit ibu mcm nie... beli ribu2...

tp style tido adalah harus begini.. tidak bole dibaringkan.. hanya begini.. sesi ini adalah ketika kami ke kenduri kawin di gombak ahad lepas...

CHAPTER TWO
kisah kedua ini adalah kira2 2 tahun lepas.. ketika arieana masih keseorangan tanpa adik dan kami hanya berjalan2 3 org sajek.. arieana adalah kategori baby girl yg taknak dok dlm stroller tidak seperti adiknya.. sgt payah, stroller adalah tempat utk mengisi barang2 shopping sajork.. tp ketika itu ibu beli stroller murah sajork, (murah pun 200++) tu sbb dia taknak duduk kot.. time adleen ibu beli stroller yg mencecah ribu jgk.. mgkn sebab itu.. salah siapa? ibu? ayah? or anak??

saat bertiga... errmm actually kami belum sempat bergambar berempat... bila tu ek.. takde kesempatan!! apa kata petang ni kerah ayah amik gambar kami, wpn ketika itu comot baru balik keje n masing2 balik dari school.. terutama adleen sgt masam!! bau peluh!!

ni hah... contoh bergambar ke dua... gurl gurl kami yg pertama, lena di pankuan ayah.. ni masa kami shopping kt tesco puchong, lena pn sbb arie kenyang makan sushi king..

pertama kali ayah buat aksi eksen ngn ibu... mmg kagum ms nie! coz arie adalah seorang baby yg sgt susah nk tido ketika itu... akhirnya lena di pangkuan ayah...

bila tgk arie skg nie, tak sangka dh besar.. dh byk ckp.. siap melawan lg.. kecoh sgt.. kadang2 ayat yg keluar dari mulut dia tu tak disangka2... mcm mak nenek kalau dia membebel.. tp yg penting dia sayang adik dia, tak putus2 nk cium adik.. kalau gaduh ngn ibu, mesti ckp adleen tu adik dia, siap peluk2.. adik pn naik heran tgk kakak yg kecoh...

ni gambar pagi td, bgn awal sgt.. bila ibu tgh make up2, dia pn colek skit lipstik kt bibir ibu, letak kt bibir dia.. verangan nk cantik2, gigi pn tak gosok! last2 dia nk kiss.. dpt byk skit lipstik tu.. errmmm anak perempuan mmg over!! ni dia siap panjat kerusi lg nk tgk cermin.. ada ke patut?? sapa ajar?? mesti la ibu dia..

i love my family...

8 comments:

yatispeed said...

wakakaka..syira pun pernah buat gitu kat aku...colek lipstick aku then touch up kat lips dia..verangan! tunggu la arie berangan jadi princess esok2..hahaha..

Y@ZeD@ said...

arie ngn adleen sama2 debob!!
muka ayah sejukk jeh patutler gurl gurl semua nak tdo dgn ayah! muka ibu garangg je, anak nk tdo pun x senang!!

skg aku rasa mcm nk lempang adleen la pulak!!

Astika: said...

Aqeel pun nk tdo dukung mcm tu... mummynye x larat arr dukung mcm tu lama2 mau lengah sebelah tangan... bukan Aqeel ja anak member pun kena dukung mcm tu br mau tdo.. kenapa ek??

Emy said...

speed > anak perempuan mmg gediks skit kot.. tak pun terkenan kan auntie mc da dia tuh!!

mc da > muka ayah sejuk tp badan ibu lagi sejuk.. tu ayah suka peluk.. pang pang pang.. lempang diri sendiri!! aku rs aku taknak bawak gurl gurl aku jmpa ko, hancur pipi nti.. kesian mereka, mereka masih kecil..

mummy > baby rs selesa kot kalau kita dukung mcm tu, tambah2 nampak lg manja la.. baby aqeel sgt gebu!!!

Y@ZeD@ said...

berani ko takmo bawak gurl gurl ko jumpe godmother dia???
aku culikkk anak ko kt school nti taww.... erkkk, tunggu aku blik msia la ehh!!!!

hahhhahahahhaaaaaaaa


** faktor gedikss bukan faktor aku sorg jeh tp faktor 1 kelas kott!! jgn nk salahkan aku sorg yekk!!

Emy said...

mc da, kita satu kelas mmg kepoci, tp ko ler ketua kepoci!

gee ryder said...

anak ko materialistik emy..dia nk stroller mhl bru nk duduk hehe

yatispeed said...

wei...masalahnya mekda..bukan anak emy jer jadi gedik..syira yang pemalu pun jadi gedik jugak..soheh terkenankan ko..dan mummy shenonoks! korang berdua punca anak aku suka meraba tetek aku, faham??!!
aceh..garangnya aku..hehehe..mekda mmg penghulu segala kepoci..histeria dengan goreng pisang dalam mulut lagi..uppss..