Thursday, July 8, 2010

adleena @ 3 am

adleena tak berjaga byk kali waktu malam, kadang2 sekali jek, kul 3 or 4 pagi.. pastu kul 6 pagi.. tu takpe la coz ibu dh bangun nk g keje.. bangun terus merengek2 nk susu.. adleen menyusu badan kejap jek coz susu badan sgt kurang..

mata kecik jek...

semlm 7/7/2010 adleen genap 3 bulan.. org kata bila berubah bulan berubah la perangai or peel kan? mmg semlm berubah betul.. school call aku bagitau adleen nangis tak berenti, nk berpegang jek, takleh letak lgsg... nangis kuat sgt.. aku risau terus amik EL, dh kul 10.30 am ms tu.. nk tak nak harus amik cuti.. bila aku amik dia, elok jek diam, siap bersembang lg.. adoooii la adik.. risau tau, yg kakak pulak happy giler melompat2 tgk aku dtg.. mcm la nk amik dia, tp amik jgk la.. malas nk kuar balik ptg tu nti... hari ni adleen OK but still risau ngn dia, coz dia nk berpegang jek, terus ingt nk amik baby sitter, tp dimanakah aku nk cari??

dh selesai minum sumbat puting terus lena balik...
senang jek, ibu pn bole sambung tido.. tp kadang2 aku tak sambung tido terus, basuh botol.. angkat beg2 school diaorang letak luar.. bila dh bgn takde rs mengantuk... tp itu time aku tak penat la.. kalau penat, aku panggil ayah dia jek buatkan susu...

both my girl pakai puting.. nk bagi diam kan...

terutama yang ini... pengguna putingyg tegar.. tp nasib la nk tido jek baru nk pakai.. bila nk berjalan pandai dia suruh aku simpan, siap ckp 'alu' = malu.. tau pn malu...

6 comments:

ratna said...

geramnya aku tgk anak2 ko ni emy.. si adik mcm boy la pulak..

Emy said...

mmg pun, aku tgk pn mcm boy coz rambut takde sgt lg..

mama insyirah + harraz said...

emy, bulatnya adik.. bape kilo dah tuh.. geram nak cubit2 pipi dia!

gee ryder said...

adleen minum susu pe emy?
xminum susu badan pn tembam je aku tgk

yatispeed said...

dah macam muka ayah dia pulak si adleena ni...cam penat jer dia nak hisap puting..hahaa..yang kakak pulak tido kemain lasak..aku tak sabar nak cubit adleen this weekend! yeahh...mekda jangan jelesss!!!!

Emy said...

aleen minum anmum skg nie.. badan dia mmg gagah skit.. mgkn sebab dia lahir besar kan 3.86kg..