Tuesday, July 20, 2010

chicken pox not chicken dance!!

pengumuman penting.. aku adalah seorang suri rumah selama seminggu... waaaaaaaaaaaa...

rs mcm dlm pantang dulu...

minggu ni aku terpaksa cuti sempena menjaga arieana yg diserang chicken pox.. nape dipanggil chicken pox ek?

setakat hari nie, bintik2 di badan dh naik byk.. ada jgk yg dh pecah gelembong air itu, mgkn sebab digaru... but still merah2 lg..

arieana demam, takde selera nk makan, minum susu pun muntah balik.. aku harap benda ni tak berlarutan, 2 3 hari jek.. cian kt dia.. badan mesti susut cepat..

ni gambar semlm, bintik2 masih skit.. baru nk naik, hari ni sgt banyak.. bila dia mengaru2 aku kata kt dia tak bole nti ada kuman.. srh dia gosok jek, nasib mendengar kata.. bila dia gatal jek, dia gosok2 badan dia.. aku akan ckp dia pandai.. suka jek hati..

kt bibir n dlm mulut pn ada jgk but still suka lg nk pakai puting dia.. tahan sakit laks.. errmmm.. arie dan putingnya..

so hari ni aku menjaga kedua2 puteri ku.. aleen dok umah hari ni sbb opah balik kg.. hrp2 aleen tak dijangkiti.. aminnn...

4 comments:

ratna said...

dlm mulut dia pun ada ekk emy.. ada tak doktor bagi kat ko oral aid. oral aid tu utk buat mulut rasa kebas so that budak boleh makan dan minum susu sbb yg sakit2 dlm mulut tu dah tak rasa apa2 dah.. oral aid tu mcm ubat titik ke dlm mulut la..

Emy said...

oral aid aku amik kt off aku jek ratna, dpt krim sapu AVORAX.. utk sapu kt bintik2 dia tu selain makan ubat tahan gatal n ubat demam...

IxoR@ said...

moga cepat susut bintik2 merah tu...

emy, ko dah penah kena tak? nanti berjangkit plak... hehehehe...

deidaa said...

Olo ciannya.
Camne blh kena tu?

xberjangkit dgn ko dgn yg lelain ke nih?