Tuesday, July 27, 2010

kakak berenang...

kakak minum susu pun dlm kolam renang.. rumah dh la sekangkang kera, lagi mau letak kolam dlm rumah.. tak ke mcm sempit sgt.. tp apakan daya, dh kakak nk menyusu dalam tu.. tak bole nak larang, nti menjerit satu BSP bole dengar..

kolam ni dihadiahkan oleh maksu rasanya.. betul ke? maksu lak dpt nama.. rasanya yea la kot.. masa birthday arieana 1 tahun dulu. tak pernah bukak lagi, baru ni bukak.. dpt la ibu berendam sekali! heheheh.. rendam kaki jek..

ahad lepas, dengan gigihnya ibu mengepam kolam ni, dengan bantuan ayah.. akhirnya kakak bole mandi.. arie ada 2 kolam, satu yg warna pink terselit kt tepi motor ayah tu.. yg tu dh pecah.. kolam kecik tu mak nani yg hadiahkan ms birthday jugak.. so ibu melayan la arie mandi manda.. dia bukan bole mandi sorang2.. asal aku masuk rumah jek, jerit2 panggil ibu.. mesti takot tu..

masa mandi tu dia angkut la segala toys dia, doraemon pn ikot mandi.. ada ke dia nk bawak barney dia mandi sekali.. abis ler basah..

adik tgk sajek.. sebenarnya adik pn dh terjun kolam jugak, tp tak lama.. kejap jek, dh menjerit.. adik masuk kolam dengan ayah.. waahhh indah betul hari ahad kami coz dok rumah jek..

wpn panas kakak tetap berendam jgk.. ntah apa la yg dibeleknya tu..

masa kami tgh berjemur ala minah saleh kt luar rumah, ayah sedang masak di dapur.. voley gitu?? tenghari tu ayah masak daging masak kicap.. dan mencelur bahan2 untuk buat kerabu taugeh.. ayah dh settle semua tu ibu pulak take over mengadun kerabu taugeh w kerang dan kemas2 dapur..

arieana skg ni dlm training utk tidak menghisap puting.. kiranya hari ni dh masuk 5 hari tanpa puting.. sangat susah mula2 tu, hari jumaat n sabtu dia menangis kuat giler, nak kan puting time nk tido.. nak jadi hulk pn ada, hampir2 aku tertewas ngn tangisan dia tu nasib ada ayah dia yg garang2 manja tu kan.. rasa nk bagi sorok2 pn ada tp arieana bukan bole kautim ngn dia.. bagi nti tak mau lepas..

so semlm ms nk tido, ada la dia merengek skit, tp aku buat dek jek.. last2 dia hisap la ekor elephant dia.. sian aku tgk.. sampai tertido dia.. takpe sayang, lama2 kakak lupa la puting kakak tu..

ala ayahnya ckp kalau hisap puting lama2 nti jongang.. tgk keturunan jgk la kan, kalau dh keturunan jongang jadi la jongang.. adik aku zirah tu pakai puting dulu, berkodi2 tak lak jongang dh besar nie.. heheheh... sorry la nyah pondan.. aku kutuk kt sini.. lagipun mak yg cerita ko hisap puting lama, siap simpan yg lama2, ikat2 pastu pegang ke hulu ke hilir.. hisap satu2.. kakakak.. skg ni anak aku nk jadi mcm ko, aku selamatkan la dulu yea.. nasib la harish tak hisap puting, kalau tak mesti sama mcm mommy dia..

tiba2 lak ending citer psl lain.. biar la..

7 comments:

yatispeed said...

hahaahaha..bahagianya mandi kolam..! adleen kang tak jangkit ke ngan arie chicken pox tu kalu dah sekolam bagai?
alah..syira tu tak reti langsung hisap soother puting, melainkan puting botol tapi nak jo jugak aku tengok!
beb, aku sedih giler tgk ipin si arie..lunyai nye ya rabbi! cam kain lap kereta dah ha..hahahahaa..selamba jer mak kutuk kat sini, nyehhh! auntie sepit arie ni mmg jahat kan?

Emy said...

ala speed, semua akan kene jgk chicken pox.. baik kene masa kecik nie.. takpe la dh serumah nk buat mcm mn..

wei nape nk sedih tgk ipin dia, apa kata ko belikan ipin baru, kekeke..

Y@ZeD@ said...

yg psl puting, aku pn x reti nk komen.. xde pengalaman noks.. tp, dgr cakap2 org, mmg betul kot! erkk, nasib si zirah cun jehh biler dh besor even isap puting berkodi2 kann??

wehh, aku x kena lg chicken pox.. mintak2 ler aku x kena smpi biler2 weh!!

deidaa said...

Ala tunjukla sekali gambo ko berendam.
Ko malu sebenarnya nak tunjuk join berendam skali kan?
ekkekek larikssss! :::

Emy said...

mc da, ko ni dh tua2 tak kene lagi.. apa nk jadi.. mgkn di dublin kah? hahahha

fida, aku rendam kaki jek, lagipun hp mahal aku ni nti masuk dlm air, sia2 jek.. tp aku pasti ko dpt bayangkan jek aku dlm kolam tuh!

gee ryder said...

bekodi2 tu apa emy? hahaha

aqeel dlu masa baby, dia sembur2 je puting tu.bukan dia nak..

Emy said...

gee, berkodi2 tu mcm banyak la.. hehehe...

ada jenis budak taknak.. tp alhamdulilah sampai hari ni tak mintak pun...