Thursday, August 12, 2010

kisah kami 1 ramadhan...

salam ramadhan semua.. posa tak hari nie.. sana sini semua wish selamat menyambut ramadhan.. aku rs aku jek tak wish kt sesapa.. 1st day puasa berjalan dgn lancar, takde rs apa2 pun cuma dh petang skit perut mula berkeroncong, tp bila buat2 sibok ke sana sini, keroncong itu hilang..

apa menu berbuka?

ni la menu kami.. balik jek rumah semlm, bahan2 dh tersedia.. ptg semlm aku buat kerabu taugeh with kerang.. tp semlm ada rs kurang apa ntah, mgkn sebab tak leh nk rs ms tgh adun tu kan? but ttp menjadi..

kerabu taugeh bersama kerang...

menu kedua pulak, kari ayam kerisik! hah amik ko! ni ayah yg masakkan...

nasib baik la 1st day bersahur dan berbuka, arie n aleen tak kacau.. dpt la ibu dan ayah berbuka dengan tenang..

pas berbuka semlm, kami ke mydin usj utk beli bahan2 mentah utk masak seminggu dua nie.. barang semua dh nk abis.. kang mati kutu nk masak apa.. mood nk ke PARAM masih belum ada lagi.. lgpun PARAM kt umah aku bkn best sgt pun.. nk g jauh2, tak koser la nk bawak budak2 nie..

tiba2 jek aku teringat ms bulan puasa last year, ms tu aku pregnant aleen.. wahh sgt la tak tahan, tekak loya sgt.. nk makan tak bole, nk posa tak bole.. ntah apa yg bole pn aku tak tau.. mmg sepanjang bulan puasa tu aku takleh nk bau tumis2 nie, cian ayah.. nasib la berdikari n pandai masak.. ala kala tu time ayahnya menumis, aku ngn arieana dok lepak kt luar rumah.. ingt lagi ms tu ayahnya masak daging dalca, aku tak makan pun, aku bole buat sandwich telur?? makan sandwich telur utk berbuka.. mcm tak logik!! takpe semua tu dh berlalu, semlm rs mcm seronok jek dpt berpuasa n berbuka dengan tenang..

dh berbuka kami jalan2 ke mydin.. ni cerita ms balik dari mydin usj..

kakak yang kecoh ni nk bawak keta sementara ayah tgh isi minyak.. kecoh la sgt, siap buat aksi nk belok lg.. ibu ngn aleen layan je la membelok sama..

tp skg dia dh pandai, nampak jek mydin mesti ckp 'midin atok work'.. mentang2 la atok ko keje situ kan..

ibu dan aleen bersama bantal bucuknya yg tak lepas2.. takde bantal tu takleh tido skg nie.. adakah disebabkan keturunan?

sepanjang kt mydin tu tak tido lgsg.. berpusing2 dia tgk orang.. beli stroller ribu2 tp berdukung.. sakit pinggang mak!

ayah hantar contest yg ntah bila nk menang.. tak menang2 sejak zaman aku bujang dulu..

ni aleen tdo pagi td waktu sahur, mcm mn leh berpusing dari paksi yg sebenar pn tak tau..

dh le gelang kiri kanan mcm anak mami.. tido lak terlentang mcm org senang hati.. tidak dilupakan bantal bucuk kesayangan.. adik jgn terjun katil sudah la yea.. kakak pernah terjun dulu.. hehehhe

5 comments:

deidaa said...

Contest apa tu weh?
Kalo menang itu IS SGT LUCKY LA :P

Uu kecik2 dh ada bantal mucuk.. bahayo2 thehehe.

Emy said...

ala contest yg shell tu la.. isi minyak isi borang contest..

kecik2 dh pandai nk pakai bantal kan? mcm ibu dia gak..

Emy said...

ala contest yg shell tu la.. isi minyak isi borang contest..

kecik2 dh pandai nk pakai bantal kan? mcm ibu dia gak..

gee ryder said...

mcm sdp je kari laki ko masak tu emy..hehe..

apehal xlojiknye sandwich telur.ada org bebuka mkn megi jer haha

deidaa said...

Ooo maknya ada bantal mucuk gak ke? huhu.

Haaa aku slalu anto isi borang shell tuh masa yg menang 100ribu bagai tu.. haremmmm xpenah dpt even yg RM100.