Tuesday, December 30, 2008

Trip to JB - Day 2

Seawal pagi kami bangun.. lgpun arieana selsema pulak, coz byk main air.. tepok2 air tu yg jadi selsema.. kami bfast kt hotel, makanan best2, arieana makan bubur & pisang.. eh ada lg, roti bakar.. dpt makan takde la kacau ibu, tp mulut bising kalau ibu lambat o bangun amik makanan lagi.. malu sehhh!! ni bergambar depan Myra Bistro, M Suite Hotel..

pas bfast kami lepak kt lobby hotel.. coz ayah nk bergambar kan, ni salah satu gambarnya.. tak dpt nk masukkan semua..
bilik kami mengadap selat tebrau.. sgt cantik.. pagi2 dpt tgk air pasang, ptg air pun surut.. tgk bot memancing.. tp kadang2 nampak jgk sampah terapung2 di atas air, ni mesti kes org2 yg melepak di tepi2 danga bay itew..

OK, pas bfast & bersiar2 kami siap2 nk g Kota Tinggi, sebenarnya trip ke JB nie kitaroang tak plan nk g mana pun, saja2 jalan.. ke Kota Tinggi kami masuk Felda Air Tawar tempat ayah praktikal dulu, so ayah tunjuk la jalan ke sana & sekolah ayah sekali.. tp sebelum tu kami singgah lunch kt pekan Kota yg dulu pernah banjir sampai ke bumbung kedai! bila tgk pekan tu mcm tak sangka pulak pekan tu pernah banjir teruk... kami makan kt gerai di bawah.. Gerai Belangkas Mahkota, main dishes of coz la belangkas.. tp kami tak order, tak biasa makan, sedap ker? sayangnyer makanan byk abis, kami dpt merasa asam pedas ikan sembilang & telur dadar jek.. tp sgt sedap!! rs nk menambah lg.. so sapa2 tersesat kt Kota Tinggi, bole g kedai makan nie.. sgt sedap!

pas makan mcm biasa arieana mesti la tdo,.. letih sgt2 dia.. tp elok la dia tdo kalau tak dia tak dok diam dlm keta, usik sana usik sini.. rimas ibu!

hari kedua kami di JB berkesempatan la kami ke Zoo Johor! hip hip hooreyyy!! errmm.. apa yg ada kt Zoo Johor org kata.. tp mcm2 ada.. byk jgk binatang2 yg ada kt situ tp dh tua2 kot.. heheheh.. apa pun pasni g Zoo Negara pulak coz arieana pn tak pernah g sana..

arieana yg paling happy, happy tgk semua haiwan yg ada kt zoo.. mulut pn bole tahan bising.. mcm berborak la dia ngn tiger!

nk bergambar ngn gajah tp takot!

pas penat berjalan2 1 zoo, kami lepak minum air mineral n makan grg pisang.. letih sgt.. hari pn nk hjn..


selamat tinggal zoo johor.. insyallah kami jalan2 lagi di johor..

antara haiwan yg ada d zoo johor... enjoyssss!!!


5 comments:

pn_fateen07 said...

wakakaka.... sian binatang2 tu kan?? memang macam dah tua sangat dah.. rasanyer yang kat Zoo Negara jer kut yang muda2 lagi haiwan nyer... tapi tak tahu lah tak berkesempatan lagi bawak adeeb ke zoo negara... bape rate hotel yang kak emy duk tu?? kalau ada masa nak jugak jenjalan kat johor.. dah lama giler tak gi johor... tengok gambar2 ni macam best jer .. ye lah bejalan memang ler best kan??

andeliana said...

hai kak..semalam sy p PK..nk settle med report..sy rs med report tu diorg letak kt meja akak...hehehee..hope dpt proses secepat mungkin...

Emy said...

dak fateen : mmg best jalan2.. ni la jalan2 aku yg tak shopping lgsg! mmg jalan jek.. just kuar duit makan sajek.. aku dok M Suite, Rm200nett tu pun dh gov rate.. kt melaka dok kt king's apartment, hotel 3 satr sajork coz hotel kt bandar semua full..

hai adeliana, errm ada borang u kt tray.. maybe friday la pengarah tgk coz hari ni dia cuti.. pas pengarah tgk, PK akan hntr ke HEP pulak, so apa2 hal nti kene tanya HEP k? errmm tak dpt jmpa lagi, lain kali dtg sini kita jmpa..

yatispeed said...

boleh pulak tinggal pesan kerja kat blog ek? mana2 pun ko dicari, emyfuck! hahahaha..

Emy said...

aku dicari merata2 alam u ols