Tuesday, March 31, 2009

Bird Park, KL - Part 1

hari sabtu lepas, kami jalan masuk bandaraya KL..

taman burung KL, destinasi kami... syok.. ni la burung pertama yg kami jmpa!! sgt jinak..

beralih pulak dia bila di pegang.. tp tak terbang, sayang kot ngn kuaci yg sebesen tuh!

sgt cantik dan comel! sebenarnya sajek jalan2 coz takde plan nk buat apa kan? apa salahnyer berjalan daripada dok kt umah tiap2 mggu.. sekali2 sekala bukan selalu... pasni nk g zoo or aquaria.. ni plan ngn mummy anne, tak pernah nk menjadi!

arieana tercengang tgk byk sgt bird!

asyik tgk atas jek... nasib baik dia OK, mood pn OK, tak susah nk bawak berjalan...

tgk merak dari dekat.. tak takot pun..

eksen jalan sana sini dikelilingi merak kayangan...

burung yg malas, tdo jek malam berjaga!

ada hati nk kejar spesies merak tuh..

cantik kan? ekceli byk lg gambar2 tp tak leh nk upload byk2..

melebarkan sayapnyer!

bangau oh bangau!!

rehat jap minum air sejuk.. budak ni tak tdo lg sejak pagi.. dh penat tp taknak tdo...

canteq ke bila kaki kurus mcm nie?

akhirnya br nk tdo, minum susu, gentel2 ekor elephant dulu, cium2 skit, baru leh lena.. tu la tabiat dia skg..
akhir sekali budak ni kureng skit, ada ke dia kencing kt sini! aku tgh dok kt pondok smbil tggu show kul 12.30! bengong!!

4 comments:

deidaa said...

Burung2 ni blh pegang ke x?
Aku xpenah gi tmn burung.. sian sggh kat aku.. huhu!

Berapa ringgit tiket?

IxoRa said...

Comel betul tgk gelagat arieana tgk burung...teruja tul dia ye!

Burung2 tu jinak yerk? Aku tak penah gi Tmn Burung bila dah besar2 ni...dulu2 waktu sekolah rendah ada la....

Emy said...

korang2 kalau nk jalan2 rehat2 cuci mata tgk burung bole la dtg ke taman burung nie.. RM15 utk tiket dewasa.. mmg best, aku pn g masa kecik2 dulu, dh jadi mak baru dtg balik..

Yezzaaa19 said...

..emy..aku takut jumper burung lain pulak!..tuh! yg dok buang ayor merata2!..hoho..(xder toilet ker???)..