Monday, March 23, 2009

kes tadi! aku dirampok!!

salam semua,

gerammmmnyer rs hatiku! kisahnyer gini, tghari td aku kuar ke seksyen 7 utk antr bj ke dobi! 3 pasang bj kurung utk dry clean! disumbatkan dlm beg kain LEVIS yg color hitam tuh! ok la kan, then aku masuk dlm keta, tak sempat nk kunci pintu terus ada sorang lelaki berjaket & berlogo sebuah syarikat 'energy' bukak pintu keta belah kiri & sambar beg LEVIS aku yang KOSONG tuh! aku menjerit tp takde sapo yg dongar! lelaki tu terus naik motor yg mana kawan dia mmg tgh tggu dia.. tp sempat gak aku dgr member dia dok jerit 'cepat la wei! cepat la wei!' ms dia bukak pintu keta aku tuh! yg tak bestnyer aku tak nampak no motor dia! vavis sgt kan!! tak selamat la hidup ko pasnie! biar mampos ko kene langgar lori sbb menakutkan aku!

serius aku rs takot giler, terus kunci pintu.. call sham!

nasib baik la takde apa2 dlm beg kain aku tuh! hp & dompet mmg aku tak bawak! selamat!! nyawa & harta benda.. tp aku rs pencuri tu mmg dh lama buat keje nie & selalu buat pn.. kalau tak nape dia bole suka2 mencurik mcm tuh! mcm dh selalu buat.. waktu tengahari tuh! time dia rehat dia buat keje tuh!

aku terus g balai buat report! wpn takde barang yg hilang, aku tetap report..

sham dtg jgk balai, nk bg semangat katanyer... aku tak kisah, at least dia ada temankan aku.. buatnyer budak motor tu ikut aku kan, yea la dpt beg kosong, tak puas hati la kan? dh ler balai sebelah jek ngn syarikat energy tuh!

utk mengurangkan stress bak kata Anne (TNB).. hehehe.. sham ajak aku lepak makan donut! yea wpn hakikatnyer aku dh tak lalu makan! tp ku telan gak sebiji donut! duren duren.. mmg sedap.. hehhehe

terima kasih la dik! kasik akak donut free satu... akak mmg tgh terkejut nie.. ko bagi lak donut free... akak terkejut buat kali kedua!! tp kerana donut!

ni hah donut free tuh.. aku musykil giler nape aku dpt donut tuh! adakah kerana aku tgh gundah gelana pastu dpt donut free? mana ko tau hah??

ni donut bayar.. mkn dua jek, lg 4 bawak blik coz bole makan ngn anak ku tersayang..

thanks ayah.. kerana sanggup bermotor dr puchong ke shah alam utk temankan ibu...

bila kuar jek dr cafe big apple, baru nampak iklan nie.. patut la aku dpt donut free, ayah order coffee td.. terjawab segala persoalan!!

masuk dlm sacc, singgah kedai bata.. ayah yg masuk dulu.. aku heran jgk, dia nk beli kasut ker?? rupanyer terus ke tmpt kasut budak.. pilih2 kasut, ingtkan main2 rupanyer terus amik kasut utk arieana.. saiz 2.. mcm tak percaya! ayah dgn senang hati pilih kasut, errrmm nk redakan hati ibu kot... coz ibu yg terover happy gila babas bila ayah nk beli something utk arieana..

singgah kedai buku my news kt tepi guardian tuh, ada lak benda alah nie.. ayah pn beli gak! aku suka jekkk.. kira hari ni arieana untung la dpt makan donut, dapat kasut baru, dpt mainan baru.. kalau tak ayah nk beli doctor set or cooking set kt giant.. tp takde yg menarik!!

sekian kisah aku tghari td.. so korang2 semua, double extra carefull la bila berada di mana2.. aku kira dh pandang kiri kanan, just bila org nk menuju ke keta tu yg sempat fikir apa budak ni buat sini, dlm tgh fikir2 tu la dia bukak pintu keta! alhamdullilah semuanyer selamat!!

tp mmg aku sumpah budak 2 ekor tuh! ko buat keje tu lagi, mmg ko mampos kene langgar lori!!


15 comments:

ratna said...

arghhh.. nasib baik ko tak apa2 emy. alhamdulillah.. tp muka org tu ko sempat cam tak?

delyana said...

akak..ni sek7 area mane ek?
takutnye sbb sy pon ddk sek7 gk

IxoRa said...

vavis betul la budak2 tuh!

padan muka dpt beg kosong....

hati-hati emy & juga hati-hati nana(igtkan diri sendiri)

anam said...

lain kali ajak aku....
bleh aku temankan ko, tak kira la pegi dobi ker,beli food ke,apsl lak ko kuar sorg2 ni mek?
anyway syukurlaaa, xde pape yg hilang n yg penting ko selamat..
apa yg penting?

Emy said...

ratna > mmg bernasib baik la, tp aku geram coz tak dpt cam no motor budak laki tuh! mmg aku geram!!

delyana > ni sapo lak nie? sorry ek dik.. ni area seksyen 7 hakim.. so berhati2 yea adik2 semua..

nana > mmg la padan muka, tp aku geram coz tak dpt cam no motor!!

anam > nam, ko ada ke semlm! aku ingt nk kuar kejap jek antr dobi, takde la nk ke mana2 pastu, malas nk ajak ramai2.. next time kene extra double triple hati2..

RizQin said...

Eii..syarikat energy manalah yg buat hal tu kan..?buat malu kampeni jek!hiks!..

Sape jd CEO kampeni tu patut didakwa sama sbb cuai menjaga kebajikan staff sampai kena merompak berbagai kan..alahai...

apa2 pun syukur ko selamat nyah..donut mmg boleh hilangkan stress kan..lagi2 duren2 yg melerts ittew!..kecur liur mak..balik nnt nak singgah tesco puchong la..beli duren2..hehe (matilah lari tajuk!)

Emy said...

harus la CEO tu naikkan apa2 yg patut, elaun ke gaji ke OT ke supaya staff dia tak merampok aku lg! apa dosa ku sebagai salah seorang staff syarikat energy itew??? (ooppsss!!)

delyana said...

delyana=andeliana

heheheee

Emy said...

delyana/andeliana > cik adik ooii pesal ko tukar nama nie? ke aku yg tak perasan.. td dh mcm agak.. hehehhe.. sorry ek dik, so berhati2 la..

comey_lote said...

ngeri seyyy aku baca kisah ko nih..tp nasib baik la ko tak diapa2kan dan benda2 penting tu diorg tak dpt..
apa nk jadi ngan mesia nihhhh

yatispeed said...

woi..dahla ko call aku tuh..aku gelak giler babi sebab peragut tu dapat beg kosong..ni baca entry ko lagi aku nak tergelak sebab leh tu gi makan donut, shopping kasut arieana bagai..waduuh...confuse aku bebeh..

Yezzaaa19 said...

...emy..lucky enough ko x dipaperkan...thanks god!..Dorang mesti dah usya lama kat ko...next time ajak ler sesapa temankan..

Emy said...

comey lote > ida, kt sana takde kes mencopek mcm ni ker?? mmg skg ni zaman org terdesak! mencuri pn sanggup!

speed > ko mmg giler! bole gelakkan aku bila aku call ko! ko kejam!

yezzaaa > KD, lain kali kene hati2 jgk.. aku geram nie!

eRa said...

apa2 pung arieana tetap untung!!!!

deidaa said...

Uks aku baru tau ko kena cipet oleh pencipet.
Celanat tui.
Ko xsempat amik ke no. motor tuh?
Aku pon cukup le sekali tp aku melawan ah mcm ala2 bollywood terguling2 atas jln nak selamatkan handbag aku yg ada RM9 & nokia buruk aku tu.. huhu. Selamat la jgk :p