Monday, March 23, 2009

Night Glow @ Hot Air Balloon Fiesta..

Salam semua,

amacam weekend korang2 semua?? nk tau citer weekend kitaorang?? sila baca di bawah...

aku rs semua dh maklum psl Hot Air Balloon kt putrajaya.. mmg aku nk pegi pun, dh plan, & akhirnya plan tu berjaya.. tp kami g malam.. hari sabtu.. ingt nk pegi ahad tp memikirkan kalau siang kan panas, aku tak rela berpanas2 nie..

so malam tu kami kuar umh dalam kul 8 dari kajang, terus ke monumen alaf baru, putrajaya.. dari jauh dh nampak kemeriahannyer! keta byk bersidai tepi2 jambatan, tp kami parking tepi2 jalan.. coz nk tgk balloon tu dari dekat.. bukan selalu dpt tgk pun..

otw ke tapak hot air balloon tu, nampak jeep yg bawak bakul hot air balloon tu, mat salleh tu siap tayang api lg sepanjang jalan, pastu semua org pn bersorak!! mcm yg hebat sgt.. hehehehe.. buatnyer terkene daun2 situ, terbakar.. hambek ko!

acara dh bermula, ingtkan ada bunga api mlm tu.. coz baca paper ckp Night Glow dan ada pertunjukan bunga api.. rupanyer ni la api yg ditunjukkan..

cute kan balloon nie.. ni dari negara Belgium..

satu2 balloon tu nyalakan api, bila dh menyala baru nampak cantik.. yg warna kuning kt belakang tu, yang tersadai tu, malaysia pnya..

yg gambar badut tu pn dari Belgium... yg belakang tu malaysia pnya... kecik jek.. tu yg dok kt belakang..
bergambar di tengah2 kesesakan org ramai.. arieana happy sgt malam tuh, bila muzik kuat jek dia pn joget sekali! pastu siap tepuk2 tangan bila tgk balloon semua menyala..

badut tu muka masam je kan?? tak suka ke dek ooiii???

tp sebenarnya dia berpusing2...

dan menunjukkan muka senyum dia... aku rs 2 balloon dari belgium ni yg paling besar, ada gak nampak balloon ada kepala mcm kepala itik, tak tau dari negara mana.. aku rs tapak fiesta ni sesuai coz senang nk parking.. tp aku tak sempat la nk berjalan2 kt stall yg melambak jual mcm2 makanan tuh..

sgt cantik kan?? tak tau la kalau tgk waktu siang mcm mn rupanyer...

show tu dlm sejam kot, tak tgk jam ms tuh.. aku dok pelok arieana jek, takot terlepas ke apa ke, hilang jgk anak aku dlm kesesakan tu nanti!!

speed, ko g tak ahad pagi tuh?

mcm biasa kalau ada apa2 show kt putrajaya mmg la jem nk balik, kami terus menuju ke cyberjaya, nk makan kt satu restoran pak arab.. restoran tu dekat ngn MMU..

ramai sgt org lepak kt situ, ada kedai mamak tu siap takde org pn! penangan pak arab lg hangat agaknyer kt cyberjaya tu.. tu dia.... nasi beriani kambing..

kebab ayam ibu pnya.. sedap jgk.. 1st time makan.. byk jgk makanan sedap2, rs mcm nk ajak ayah lepak situ lg lenkali..

hambek la, roti makan ngn kebab tu.. roti apa tak tau namanyer.. makan jek.. tp bila makan kt restoran pak arab nie kan, teringt kt mc da tau! sbb apa.. heheheh.. sbb dia kalau berjalan mesti makan kt restoran arab, kt situ jek halal.. so rs mcm dpt merasai apa yg mc da rasai bila mlm2 makan kebab!! hehehhe.. voley?

pusing2 kat area kedai2 situ, nampak satu restoran makanan iran laks, Ariana.. mcm sama ngn nama Arieana.. tp kedai tu kosong.. tak best kot..


-

11 comments:

RizQin said...

awat hang tak habaq awai2 pasal belon panas nih?..voley lah mak pi sama..nampak cam best!

Yezzaaa19 said...

...dpt gak tgk belon2 tuh!..aku..buang masa jer...huhuhu

Emy said...

rizqin > maafin daku uols.. heheh.. aku ingt semua rakyat malaysia dh tau psl fiesta nie? uols rakyat malaysia kah?? kuang kuang kuang.. aku mmg tau psl ni, tp nk g ahad.. tp bila sabtu baca paper ada show mcm ni aku terus la nk g..

yezza > nasib baik aku tak g ahad kan? kalau tak merasa la keciwa mcm ko!

RizQin said...

opps!lupa lak mak ic hijau!

Emy said...

the? lg mau tanya.. hehehhehe.. next fiesta kita g ramai2 lah!

IxoRa said...

Waktu mlm nampak meriahnya....ada lampu2 bagai.

Berapa kos nak naik belon tu ye?

Emy said...

ko pegi ker? mlm tu ada show jek.. tak dpt naik pn, bole naik waktu siang.. tp bila speed g siang, takde pn..

yatispeed said...

mana boleh naik belon tu. dia show off jer. bakul dia pun muat baper kerat ajer..3 orang jer leh masuk..

Emy said...

bole la speed.. ada bayaran.. tp aku rs hari khamis & jumaat bole kot, weekend kot tak bole..

ratna said...

best gak ni..tp kami skrg dok umah jer..

Emy said...

mmg best, sekali sekala.. kalau takde apa2 event dok umah jek lg best!