Wednesday, April 15, 2009

camping kt sg, tekala...

KD, kitaorang pn g sg. tekala tauuuuu...

aku rs dh lama tak g sini, last pegi ms arieana 5 ke 6 bulan tp aku tak benarkan dia dicelupkan dlm air sungai itu.. mak aku kata sebelum dia leh jalan jgn kasik jejak tanah.. pantang.. pantang apa tak tau.. aku ikut jek, taknak anak aku jadi apa2.. so skg ni dh bole la, tp aku tak rendam dia lama2.. takot sejuk sgt.. bagi dia merasa n tau apa itu mandi sungai pn dh OKEY...

sampai2 jek sana, the bujang2 semua siap2kan khemah... prepare segala2nya la, ayah nk bakar ayam & ikan keli.. nyum nyum..

sampai jek, arieana makan keropok dulu ngn mak tok..

pastu masuk dlm khemah.. main dlm khemah dulu.. sbbnya ibu malas nk mandi lg.. ms kitaorg g ni org pn ramai jgk pacak khemah.. air deras la jgk coz baru pas hujan agaknya...

mcm biasa kipas arieana akan jadi mangsa nyalakan api! takpe ayah rajin beli bateri.. tengahari tu kami makan ayam bakar, keli bakar, sosej bakar w coslow yang ayah buat.. rsnya everything ayah sediakan pagi tuh.. TQ ayah..

sementara ayah membakar, ibu bawak arieana mandi2 kt sungai tuh.. gambar takde, takpe.. asyik berkubang kadang2 tak perlu dipaparkan disini.. hehehh.. tgh best2 mandi, rs macam hujan apa lg ibu bergegas ke khemah semula, taknak arieana kene hujan..

mcm anak org asli je kan? tgk ler arieana tu, pakai pampers jek dlm khemah sementara ibu cari bj utk dia... pak lang & pak jang tgh pasang bumbung utk khemah...

arieana kesejukan!! cian dia..

pas pakai bj, bagi susu, terus dia tdo.. padan muka.. tdo dlm kereta, ms ni hujan sgt lebat.. dpt la ibu rehat dlm keta.. yg lain2 dlm khemah n berpayung.. ibu apa lagi amik peluang la berehat..

kereta kami merangkap almari bj dan kabinet segala benda.. org nk tumpang mmg payah la.. harus kuarkan semua barang2..

org lain pn berkhemah dlm kereta.. ada yg bawak payung pasar malam lg!!

sekian sajek kisah kami kt sg. tekala.. mlm tu cepat balik SP coz dh penat n nk tgk ABP.. lgpun esoknya nk keje, arieana nk pegi school.. bj ibu tak gosok lg, bj arieana tak siapkan lg, bj2 bertimbun still berjemur dh 2 hari tak angkat tak lipat.. semua tu bole buat serabut kepala!!!

2 comments:

Yezzaaa19 said...

hehehe...bestnyer..meriah!..

Emy said...

meriah kan??? lengkali kita leh g sesama