Thursday, July 23, 2009

Arifana or Arieana??

elok2 nama ARIEANA selama hari nie, semlm terus bertukar ARIFANA.. tak terpikir pulak aku ngn nama nie.. heheheh..

actually semlm ada bday kawan arieana kt school, biasa la kalau dok nursery bila tiba bday seseorang tu selalunya ibu2 bapa2 akan sediakan goodies kt kawan2 kan? sama mcm arieana la aritu la, sibok ibu siapkan goodies bag dia.. dia pn sibok menolong jgk..

yang syoknya semlm dpt la cupcake, istimewanya semua kek2 tu dh ada nama tp yang tak syoknya, nama arieana salah... jadi ARIFANA laks! huhuhu.. kalau betul mesti best kan, comel jek tulis nama Arieana atas kek tuh.. tp takpe la, kesilapan teknikal.. so, ptg semlm start panggil arieana, arifana..

tp skg ni kalau kita panggil nama dia arieana, dia akan sahut na na na.. cewahhhh nk panggil nana ke mcm auntie Ixora??

eksen mcm bos besar jek.. tgh makan kek la ms nie.. suruh smile pn taknak..

mcm tak cukup makan pun ada.. lambat bagi makan, mcm ni la jadinya.. mulut bising.. mum mum mum mummmm...

org tgk pun kesian, mcm tak cukup makan jek.. peha dh berlipat tuh.. gerammm... marah dia kalau ayah picit2 peha.. NO NO NO.. kepoh sgt.. ala NO je la tau.. semua pun NO..

dh abis makan.. errrmm makan separuh jek, kecoh jek lebih...

p/s : semlm ayah ada dinner utk persaraan pengetua sekolah kt Holiday Villa, jadi kami tinggal berdua.. tp dh dekat maghrib opah ngn maksu datang umah kami, temankan.. TQ.. ingtkan sekejap jek, sampai 11.30 mlm.. ayah arieana tak blik lg.. suruh jgk opah balik, nti atok balik keje takde org kt rumah pulaks..

7 comments:

RizQin said...

bukan ke hadek ko kena ground kat umah jek?dah boley kuar ek?

pn_fateen07 said...

memang musim orang salah tulih nama kat kek kut....

Emy said...

yea.. tp dia dh langgar perintah!! takpe, dh cek dia, OK sudah.. 7 hari kuarantin..

teen, aku tau ko menerima nasib yg sama..

gee ryder said...

arie suka mkn kek yer...
aqeel xgemar...besela boy kot

comey_lote said...

kalau aku bengang jek kalau org silap eja nama..huhuhuh

IxoR@ said...

hehehe....org tu salah tulis nama Arie..., mungkin masa tu dia buat kerja sambil dengar radio Sinar Fm - DJ Abby Fana. So tertulis nama AriFana....

- nana a.k.a ixora -

Emy said...

GEE > arieana makan apa sajek.. semua makan, sejak sihat ni, susu pn berbotol, makan pn byk.. kerepek bawang pun dia dh kunyah...

IDA COMEY > mmg la aku mmg bengang gak, tp takkan aku nk bising kt teacher dia.. nama aku pn selalu org salah, til now!! emy fazura jadik amy fazura.. tu ok lagi, diaroang ni panggil aku emyfuck! perlu ke aku bengang?? panggilan yg dh bertahun2 sejak di jengka..

NANA > mgkin la, coz ms tgk Arifana tu terus aku teringat kt Abby Fana...