Monday, July 27, 2009

berita gembira...

sila lihat gambar di bawah.. tgk arieana tdo di mana? atas apa? rsnya2 nampak kan wpn gelap jek gambar tuh.. ini lah berita gembira utk ibu dan ayah... hehehhe.. akhirnya..

ceritanya begini, errrmm sejak2 duk sendiri2 nie kan, nk antr arieana ke school jauh la skit.. kalau dulu dari rumah mak dekat jek, jalan kaki pn tak penat.. bila dh jauh skit nie, keselamatan harus dijaga.. hehehhe.. skg ni arieana bukan nk ddk diam dlm keta, kadang2 tu taknak ddk lgsg, harus la jadi koala dlm keta.. berkepit jek dia bawak keta sama2..

risau jgk kan kalau hari2 berkepit.. buatnya nk belok stereng tak lepas mcm mn?? ke ibu pregnant lg ker kan? hehehe... petang semlm kami ke bangi rumah kakak marsya.. latihan pertama diadakan, bayangkan dari BSP ke Bangi, elok jek dia ddk dlm carseat tuh.. tp sembang2 la ngn dia.. happynyer rasa.. bayangkan la, dh setahun lebih usia carseat tuh, itupun mmber aku mimi yg bagi hadiah.. berguna juga akhirnya hadiah ko mimi..

ni gambar malam td, balik dari Bangi ke BSP pun dia dok dlm carseat.. minum susu termenung kejap pastu terus tdo.. heheheh.. wahh dpt la ibu bersenang2 dok belakang sorang2... sambil urut2 bahu ayah.. hehehhe

bila dh sampai rumah apa lg, cepat2 amik gambar ngn dia.. hehhehe kalau tunjuk kt dia nie mesti dia sebut 'baabby... baabby..' asal gambar budak kecik jek baby.. gambar sendiri pn ckp baby...

ayah pun gembira melihat perubahan itew.. ciankan kami, yea larrr dr dulu nk ajar tp tak dpt.. dulu g holiday kt JB pn ada pakai tp bila dh tdo baru letakkan.. pagi td g school pn pakai carseat.. harap2 akan berterusan la pasnie..

10 comments:

ratna said...

wahhh tahniah.. lega hati yerrrr.. emy.. ko kena gantung2 sikit mainan kat car seat dia tu. bg lebih leka.

Emy said...

tu la psl, kene ada stok toys utk dia.. mcm2 dh letak kt tepi dia.. amik jek, tu semua umpan!

gee ryder said...

ko kena umpan dia mcm2 emy..kalo tak nti boring terus dia terjun atas riba ko hehe

Emy said...

harus aku dh letak umpan macam2..

comey_lote said...

hahaha..kelako la korg nih..bukan cecepat nk angkat si arieana tp posing2 plak...hahaha..tp aku paham..bila lagi kan...time dia tgh tido la kan

IxoR@ said...

Akhirnya....

Senang skit drive pas ni, mmg betul la kena umpan dia ngan toys kiri dan kanan....

Arie...good girl!

Emy said...

ida comey > kitaorang tak bawak camera ms jalan2 ke bangi tuh, dh sampai umah terus capai camera dulu la!! heheheh.. kitaorg ni excited skit coz dh setahun lebih carseat tu tak berguna..

nana > mmg senang, rs mcm nk panjangkan langkahku ini sajek.. skg dh tak risau nk kuar berdua dgn dia.. dia good girl skg nie..

Y@ZeD@ said...

klu kt dublin, mmg mandatori wajib budak umur 12thn kebwh kena duduk dlm carseat...(tp dgn certain2 berat la!) tp, cuba ko bayangkan klu budak kt msia darjah 3 4 tuhh giler dah besar ehh, (ntah2 besar dr aku lg!!) camne nak dok dlm car seat nehh?? huhuuu...

btw, klu anak ramai muah ke keta nk letak car seat??

fikir2 kan dan slmt beramal..!! hahahaaaaaaaa

** congrats utk arie sb buat ibu ayah dia proud!! chaiyok chaiyokkkk..

Y@ZeD@ said...

alamak, salah spelling.. *muah* is muat okehh..

hahahaaaa

Emy said...

mmg la sepatutnya dok carseat ms kecik.. demi keselamatan, tp anak aku ni lg terror.. mmg la terfikir gak aku, kalau anak 3 4 org, takkan nk beli carseat byk2.. kalau 2 tu ok lg..