Friday, July 31, 2009

face mask

begini la aku hari ini... memakai face mask kalau nk turun g klinik.. panas dan rimas, rs nk bernafas pn susah.. mcm mn la kalau ada org yg perlu pakai sepanjang hari kan??

memandangkan kes2 ILI dan H1N1 ni semakin merebak kita perlukan protection...

sesungguhnya ketika ini aku tgh senyum tp lupa lak dh pakai mask!!.. hehehhe..

10 comments:

IxoR@ said...

dah macam dokter bedah....

huhuhuhuuu....

ratna said...

amacam pesakit2 anda hari ni?

RizQin said...

hahahahah!!lawak la tgk muka ko mcm ni..

Emy said...

nana > aku sekadar PA doktor jek..

ratna > pesakit saya kurang hari nie.. mggu depan dijangka ramai..

rizqin > OOOOoo gelak ek? ko nk mask tak? aku leh bagi nti.. bole la kita gelak sesama..

comey_lote said...

Seme siap tny lagik, kalau balik msia nanti kalau pakai mask nih org pandang semacam tak??hehe pastu membe kitorg ckp "tak" sbb ramai juga yg pakai..betul ke??

yatispeed said...

emyfucker: mata sengih..tapi tatau la senyum ker idak ko tuh..bagi aku satu..heheeh..cam musim jerebu masa zaman sekolah dulu pulak..

idaseme: ramai jer orang pakai mask ni kat sini..nak2 kalu terpaksa emergency nak shopping beli barang2 dapur..gatal nak shopping pun ada jer yang pakai..nak2 cha ya nun alip tuh..

Emy said...

ida > pakai jek mask tuh, aku g KLIA aritu ada gak org pakai.. tak kisah, yg penting kita selamat.. jgn pk apa kata org...

speedy > ko pun nk pakai mask ker? pesal? ko nk g jalan2 ek? amik kt klinik puncak alam pn ada.. mintak 1, bole.. tak pun ko bagi suggestion kt bos ko, mintak mask utk staf FSK yg akan berhadapan ngn student next week.. bole, kt induk dh ramai mintak..

comey_lote said...

emy/yati
mana nk dpt mask ni ha??

deidaa said...

ILI tu apa mende pulok?

Emy said...

ida > kalau nk kene dtg klinik aku.. ko beli kt sana la, takkan takde mask? kt pharmacy mgkn ada...

fida > ILI tu Influenza Like Illness.. kira seseorang yg ada ILI tu mempunyai tanda2 batok, demam, sakit tekak, sukar bernafas ttp x +ve H1N1