Monday, July 20, 2009

semakin hari semakin sihat.. semakin rindu nk update blog..

last week mmg agak mencabar minda dan segala2nya.. rsnya last week aku byk EL n MC.. nk buat mcm mn, badan tak sihat.. hari ni pn ada lg saki baki batuk, errkk dan tiba2 rs sakit kepala.. gigi pn ada sakit jgk, adakah minggu ni akan jadi minggu sakit gigi?? tolong la jgn kerana sudah lama tak sakit gigi.. tak suka sakit gigi.. tiba2 rasa perlu ke aku salahkan faktor jerebu yg sedang melanda di sesetengah kawasan (shah alam n BSP) menjadikan aku begini? yea laarrr dok dlm kawasan yg berjerebu buatkan aku tak OK til now.. ditambahkan pulak penat berpindah rumah wpn pn tak abis pindah.. tp harap2 jgn disebabkan faktor2 H1N1 cukup la.. dh la kerja di tempat yg berisiko tinggi untuk dijangkiti..

hei penyakit2 di sana!! nyah kamu dari keluarga ku! ini amaran dari Miss Arieana A.H. (sila ambil perhatian yea amaran dan amarah di atas... si kecil dh marah tuh...

saya dh OK!!

arieana pn demam jgk last week, on and off.. kejap panas kejap ok kejap tak bole tdo.. macam2 hal la.. setakat 2 hari ni dia nampak ok, kembali nakal seperti sediakala.. kadang2 tu suka jgk la ngn perangai time dia demam, baik jek, tak usik sana sini.. bila dh sihat tu, tak dok diam pn.. yg paling best menyibok di dapur, sanggup mengjengket pegang dapur.. ibu dia tgh masak bole dia tutup api dapur! sgt MERBAHAYA!! tak tau nk buat mcm mn nie..

ibu, maksu mana??

lagipun kami dh berpindah ke rumah kami sendiri, maknanya dh tak dok ngn opah n atok lg.. cepat2 pindah coz maksu blik dr UiTM Melaka.. sana kan ditutup sbb kes wabak H1N1 nie.. harus la adikku itu dikuarantinkan di rumah.. semoga dia selamat dikuarantinkan!! kami yg tak berapa nk sihat ni pun harus la tidak ke sana dlm tempoh 7 hari nie.. so sorry ek maksu..

akhir kata malam ni nk masak apa?? sila la pikir2kan menu2 yg simple dan senang kerana peralatan pn tak cukup lg.. cian kan?? jgn verangan nk dinner seperti di atas k???

10 comments:

gee ryder said...

dah xlengkap lg, mkn luar jela...

xpun msak sardin jer hehe

bila nk wat housewrming party tu?

comey_lote said...

ala makan jer la sardin ngan telur dadar dulu...huhuhu
tahniah dah ada umah sendiri...bila la aku nak merasa duk umah sendiri nih...bila dah siap deco semua tuh nanti snap la gambar cam yati buat arituh..hihihi...semoga ko cepat sembuh sepenuhnya

Yezzaaa19 said...

Alahai Emy!...Aku dah ler puasa..ko g letak pic tu..terliur aku nih!...mmmm...sedap2...

Emy said...

gee > dh bosan la makan luar, dh 5 hari makan luar nie.. semlm aku masak gak la.. nikmat rasanyer..

ida > masalahnyer aku suka makan sardin, tetapi cikgu tu tak makan sardin? tu psl tak pernah ada sardin, tp tiba2 aku rs terliur jek nk makan sardin.. ni rumah sewa jek ida, nk deco lebih2 pn tak best.. tggu rumah sendiri siap..

yezzaa > rasain la.. kalau tau ko posa harus aku letak gambar makan byk2 td.. hehehhe

Anonymous said...

aku pun terliur.. choiiiiiii la ko!!

-mcda-

IxoR@ said...

Tahniah dah pindah umah sendiri....

Bila dah ada dapur sendiri ni, kena la pikir lebih skit...apa menu utk dimasak nanti....

Best tu...pas ni kena ada entri masakan dari dapur Ibu Arieana....

:D

Emy said...

ala mc da, apa nk terliur, ko kan terror masak.. apa lg, masak la..

nana, tu la psl, kt off kadang terfikir nk msk apa. bukan apa takde barang2 pun, kene pikir nk masak, pastu beli barang, baru leh masak..

eRa said...

mcm ku kenal jek tempat ini....

Emy said...

era > tp makan kt situ aritu tak sebest mkn ko belanja!! ini serius!!

Emy said...

era > tp makan kt situ aritu tak sebest mkn ko belanja!! ini serius!!