Tuesday, July 21, 2009

Tag from Gee Ryder

kereta ku... (mungkin ni la tajuk tag nie...)

tag ni datangnya dari gee ryder yang dulunya aku rs mcm budak kecik jek kt jengka tp skg dh jadi mak org.. sggh ku tak sangka.. gee ni kira kawan sebilik tetapi secara haram la, dia mmg merantau dtg bilik aku.. errmm ntah nape kita bole rapat kan?? padahal course lain2.. lama lost contact akhirnya bertemu di facebook!!!

1. when do you get your driving license?
abis jek SPM terus amik lesen, ms tu amik ngn geng2 sekolah kt pudu utk L.. lulus then belajar keta kt batu 9, cheras.. gagal utk parking tp sekali jek, harus la amik test lg sekali.. sggh memalukan!! tp on the road ok laks..

2. your first car is
first car yang bayar sendiri ialah kelisa.. sebelum tu pakai kancil 2nd jek, itu pun mak aku yg kasik..
sebok la pulak nk buat tag bergambar! ni jek gambar keta kelisa yg aku jumpa, itu pun ada model perasan.. ms ni kami g rompin, kira jauh jgk la kelisa aku ni dh berjalan.. dan byk jgk jasanya pada aku.. dari bujang sampai la kawin..

dpt lak budak kecik nie, kira dia merasa la naik kelisa ibu dia yg comel tuh.. sempat la tdo lena mcm ni dlm kereta.. hrp maklum la anak saya ni taknak dok dlm car seat.. tak tau la nape.. orang kampung agaknya...

3. what type is your car now?
NAZA Citra

4. do you choose your plate number or was it given?
redha jek ngn no yang diberikan.. ongkos pn takde.. kalau ada no canteq2 nti, mana la tau nti ada nk beli keta lain sah2 nk no sama kan? ongkos lagi..

5. what is the colour of your car?
BLACK

6. reveal 3 most important things in your car?
payung, bantal utk arieana tdo, tisu.. (byk lg sebenarnya.. tp sham yg selalu pastikan keadaan keta OK, bini dia ni tau ulang alik bawak g keje jek..)


7. have you ever got yourself into accident?
tak pernah lagi.. accident dari langit ada la.. ada batu menghempap keta ku! abis remok bonet depan!!

8. when is the due for your insurance & roadtax?
laa tak ingt la mungkin lagi 2 3 bulan ni kot... balik nti cek ek..

9. do you plan to change your car?
takde lagi la, kereta yang sekarang ni pun tak sampai setahun lagi..

10. lets make your friend do this too. who would you choose?
sajek nk kasik keje kt korang semua ek, at least ada la modal nk hapdate!!

KD
Rizqin
Fateng
Ratna
Nana Ixora
Kak Imah (mati la memerintah mak hayyam!)

selamat menjawab dengan tenang semuanya...

8 comments:

comey_lote said...

nasib baik ko tak tag aku..pasal aku tade KETE...hihihi..maklumla...suri rumah..tade pitih nak pakai kete sendiri..

gee ryder said...

dah ke rompin tu,apehal xsinggah pekan?

tayar kelisa ko tu pancit ker? hehe...

skg dah jual ke kelisa tu?

byk jugakla kete ko drp aku takde lgsg

Emy said...

comey > takpo la, mu kelik sini nti beli keto sendiri.. cewah kecek kelate la pulok!!

gee > yea la, ms aku g rompin tu aku ingt tau aku ada kawan dok pekan.. tp tak tau jek mana, errmm lg satu aku mmg ingt la gambar ko posing naik beskal tepi pokok tuh, dulu ko kata kg ko kt pekan...

IxoR@ said...

" ...menjawab dengan tenang.... "

ko ingat nak jawab soklan periksa ke Emy....?

Tag ko ni aku dah masukkan dlm Tag List...entah bila nk buat, sabar la ek...tunggu turn tau!

Nway, thanks....

Emy said...

yea sila jawab segera, nti markah 0 tau!

ratna said...

aku pun kena??

Emy said...

yea kene buat!

ratna said...

dah buat dah..