Wednesday, September 30, 2009

basikal raya...

salam semua..

tgk sana sini semua dok tayang gambar beraya.. errmmm kita ni ada gambar raya kt kampung jek, pastu raya raya raya kt KL nie takde pun..

tp kami ada basikal raya!! ada org mungkin dpt kereta raya tp arieana dpt basikal raya.. memandangkan arieana mmg suka basikal, kecik2 lg dh pandai nk naik basikal.. ibu pun mencari la basikal yg sesuai ngn dia.. cewaaahhh dh naik taknak turun!! haru!!

pencarian basikal ni bermula last week, hari jumaat.. sgt memenatkan! tp demi nk basikal jgk kan dan taknak menghampa dan mengecewakan si kecil tu ibu serta rombongan yang diserta oleh opah ngn maksu gigih berusaha dari satu tempat ke satu tempat kerana 'cikal' arieana..

jumaat lepas, ayah g servis kereta kt Naza Puchong, ibu pun ajak maksu n opah g puchong amik ayah n kami ke Giant Kinrara utk cari basikal nie.. malangnya tiada.. ada yg display pnya tp harus la dh mcm nk roboh kan? dah takde kt sana kami teruskan perjalanan ke Giant Putra Height coz b4 raya aritu ibu nampak berderet2 basikal mcm ni kt sana...

tp malangnya basikal2 tu semua kehabisan stok!! tidakkkk.. penat sgt rasanya coz terpaksa jgk mendukung arie ms tuh, ayah dh kami hantar ke Naza Puchong coz kereta tak siap lg.. stroller tak bawak laks tuh.. dari Giant Putra Heights, kami ke Mydin USJ, kt situ pn hampeh gak takde lgsg... nampak Giant USJ terus masuk, Giant tu buruk skit.. patut takde org dtg pun.. kt situ ada, tp harga mmg la ratus tp mcm takde kualiti jek.. ke sbb suasana Giant tu yg buruk?? hehehhe...

tp masa kt Giant USJ tu terpandang la ke arah Summit USJ di sebelah tuh, ada lak kedai BABYLAND.. pada firasat ibu, mesti la dlm BABYLAND ada jual basikal2 budak kecik kan?? harus la kami ke SUMMIT pulaks.. huhuh.. mmg penat sgt, masa tu dh pukul 5 petang!!

alhamdullilah masuk jek dlm BABYLAND tu, berderet2 basikal2 jenis mcm ni kt atas rak!! waaahhh gembira sgt.. siap suruh arie pilih lg.. suka hati dia la nk yg mana satu, sama jek semua, color pun semua menarik.. tp harus la girl kan pilih warna pink!! ada 10% lagi... wah lega, arie naik terus taknak turun, time letak bateri pun dia taknak turun apatah lg time bayar kan??

tp kegilaan terhadap basikal tak berakhir kt situ, terus menerus dia nk ddk dlm basikal tu ms kami minum petang kt old town coffee, pastu nk balik turun escolator pun dia tetap dlm basikal.. so how???

oleh itu.. sapa2 nk main 'cikal' bole la dtg ke rumah yea.. sambil2 tu beraya sekali.. hehehehe.. skg ni petang jek balik school mesti nk main 'cikal'..

12 comments:

DYLA said...

huhuhu, comey la beskal dia. dulu saya nak blikan utk anak saya jugak, tp tak jumpe design yg bekenan last2 tak bli. kat babyland byk ye? brapa price yg mcm tu ?

Yezzaaa19 said...

Wah..basikal siap ada side mirror tuh!...hehehe

Emy said...

hai dyla, basikal tu mmg comel, siap ada muzik lg.. kalau rajin g la jalan2 kt babyland, summit usj.. yg ni harga RM159 dpt diskaun 10%...

KD, basikal tu mmg siap ada side mirror pun, kot2 la nk tgk basikal lain dari belakang.. hehehhe...

ratna said...

wah..wah.. pink kaler lagi tu. tp ngapa tak senyum arieanna?

Emy said...

ada lg satu tu color purple pn cantek, tp dia dh cuba yg nie, takmau turun2 dh... tak senyum tu psl takot org suruh turun dari cikal dia, skg ni ibu jek bole pegang cikal tu, ayah kadang2 jek.. org lain jgn harap la.. opah dia pegang pn tak dpt..

deidaa said...

Aik beskal pon abis stok?
Ramai agaknya yg jadikan beskal ni sbg adiah ry :p

Hohoh bihtu time naik keta xmo turun beskal gak ke arie nih? :D

Y@ZeD@ said...

arie,
leh convoy2 naik cikal nihh sekali ngn auntie ida kt the hague.. dia pun ada cikal pink..

huhuuu :P

Emy said...

deidaa, beskal mmg laku time raya.. semua nk naik beskal g kutip duit raya..

mc da, yea la auntie, nti kita naik cikal sesama ngn auntie ida pusing2 the hague!!

IxoR@ said...

acik nana nak pinjam 'cikal' leh tak?

hehehhe....

Emy said...

cuba2 la acik nana nk pinjam kot2 dapat... petang ni main cikal lg..

Mommy Harish said...

terserlah muka sombong dpt cikal..!

cittt..!

Emy said...

biasa la saya.. jgn harap la harish dpt naik cikal nie.. confirm dia suruh turun!!